“La Costa Brava és la perla desconeguda”

“La Costa Brava és la perla desconeguda”

Els ports gironins volen atreure vaixells de gran eslora, els que fan més de 24 metres. L’aliança entre el Costa Brava Yacht Ports i el Barcelona Clúster Nàutic té com a objectiu promocionar els ports de Sant Feliu de Guíxols, Palamós, l’Estartit i Roses. Antoni Tió, president del Barcelona Clúster Nàutic, explica la importància d’aquesta aliança, de la necessitat d’aprofitar el valor de Barcelona i del paper clau que ha de tenir com a destinació per a les grans eslores la Costa Brava.

Quan parlem del Barcelona Clúster Nàutic, de què parlem i com pot beneficiar aquesta aliança de ports gironins?
Els ports socis del Barcelona Clúster Nàutic són al Maresme, a Barcelona i al Garraf. El clúster neix per aprofitar les oportunitats que ens dona Barcelona i el territori. A l’estiu, juliol i agost, aquests ports es buiden de vaixells en començar la temporada. I si volem que aquesta indústria nàutica que treballa tot l’hivern amb els grans eslores continuï treballant a l’estiu, cal convertir Barcelona en un port base d’empreses xàrter de grans eslores, com les que hi ha a les Balears, que està saturat, Montenegro, Turquia o el Carib. D’aquí la importància d’aquesta aliança
I com pot beneficiar tot això la Costa Brava?
Cal crear rutes, tot i que aquesta paraula no m’agrada, diem destinacions. Aquestes han de ser atractives perquè vinguin al port base, però després puguin fer un itinerari. I la Costa Brava és la perla desconeguda pel que fa a les grans eslores, és a dir: iots de 24 a 80 metres, superiot, i de 80 metres en amunt, megaiot. Fa cinc anys pràcticament no hi havia megaiots i ara n’hi ha 40 en construcció i 60 navegant!
Cal promoció, doncs?
Sí, cal promoció d’un producte que ja tenim. Cal convertir Barcelona en el gran port base tot l’any i oferir la Costa Brava com a destinació de les grans eslores i l’aliança amb els ports gironins és clau per assolir-ho. Barcelona estava en el mapa de les grans eslores? No, i ara l’hi hem posat. Ara necessitem la Costa Brava. És una simbiosi. Barcelona seria el port base d’empreses xàrter. Penseu que un gran eslora que inicia la temporada a Malta, per posar un exemple, ja no ve al Mediterrani occidental. Cal començar a fer ofertes per mostrar la Costa Brava com a marca i penso en el Baix Empordà i l’Alt Empordà. No hem de pensar que pel fet de ser bons la gent ho sap! Cal aprofitar la marca que és Barcelona.
Tenim un gran referent com és la Costa Blava.
Sí. Però pensi que quan es va crear el clúster, el 2013, vaig anar a veure representants de la Cambra de Comerç de Niça i em van explicar el que s’havia fet. Aquest any ens han vingut a preguntar què hem fet nosaltres. Pensi que el 60% dels vaixells que van marxar l’any passat per lleis franceses s’han repartit entre les Balears, Barcelona i la Toscana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.