Visita d’obres dels representants de la Generalitat al Fortí

Visita d’obres dels representants de la Generalitat al Fortí
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, acompanyat de l’alcalde Carles Motas i el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, entre d’altres autoritats i directius, van visitar aquest divendres les obres del moll del Fortí, que tenen per objectiu ordenar l’espai i donar continuïtat al passeig marítim, obrint més la zona portuària a la ciutadania. L’actuació inclosa en el Pla especial del port té un cost de 390.000 euros i es preveu finalitzar durant el mes de juny.
Obres en curs
 
Les obres s’estan fent en dues fases perquè les activitats portuàries i turístiques relacionades amb aquest moll es continuïn desenvolupant amb normalitat. Fins l’actualitat, ja s’han fet els enderrocs de bona part dels paviments al moll del Fortí. Així mateix, s’han renovat les canalitzacions per instal·lar noves línies de serveis d’aigua, electricitat i enllumenat, així com una xarxa d’hidrants. També es renovarà l’enllumenat públic de la zona en obres amb tecnologia LED, un sistema que permet l’estalvi energètic.
Els treballs continuaran amb la renovació dels paviments de diverses tipologies per diferenciar l’espai. S’incorporaran zones enjardinades i l’espai es dotarà de mobiliari urbà, per tal que la zona portuària, un cop urbanitzada, quedi més integrada a la vila.
Paral·lelament, s’està treballant amb la mobilitat, els accessos i la connexió del turó del Fortí amb el Museu de Salvament Marítim. L’actuació ha d’ordenar els recorreguts del turó com a espais d’interès arqueològic, històric i paisatgístic per integrar millor aquest museu amb l’entorn. A més, s’està fent la millora dels accessos entre el turó i el port amb espais terrassats i escales per als visitants. Per altra banda els Pilons del moll antic també es posen en valor com a elements històrics del port, i quedaran incorporats en un espai dins dels passeig.
Ricard Font ha remarcat que “aquesta actuació recull una de les filosofies principals de l’acció de Ports de la Generalitat: la integració del port amb la ciutat”. En aquest sentit, ha explicat que “estem obrint els ports a l’activitat econòmica, fent que les seves activitats, els seus usos i les polítiques que hi desenvolupem siguin molt compartits amb els municipis i permeti la ciutadania conèixer el port, visitar el port i que l’activitat econòmica del port estigui molt relacionada amb la pròpia del municipi”. El president de Ports de la Generalitat ha conclòs que l’actuació en marxa representa “una inversió amb visió de futur per atraure noves inversions”.
Pla especial
El projecte en execució dona compliment al que estableix el Pla especial vigent del port  de Sant Feliu de Guíxols, així com a la modificació puntual de la zona del moll del Fortí. L’actuació engloba en un projecte la urbanització de l’espai públic i la connexió de les plataformes existents a les zones alta i baixa del turó del Fortí mitjançant espais terrassats i escales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.