Demanen protegir el moll medieval de Sant Feliu de Guíxols

Demanen protegir el moll medieval de Sant Feliu de Guíxols

L’associació Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols ha aixecat la llebre denunciant que les obres al port de Sant Feliu de Guíxols afecten un moll medieval del segle XV que no està protegit legalment. L’associació demana revisar d’urgència la llista de béns immobles, ja que les obres de millora de l’espai del nàutic vell pretenen construir una escala adossada al moll medieval amb una rampa que taparia la meitat de la paret.

Els Amics del Museu van entrar un escrit el 23 de gener denunciant els fets i critiquen la “poca cura” en la qualificació del moll medieval. Una denúncia a la qual s’ha sumat Guíxols des del Carrer. El grup dels comuns assegura que les obres van rebre el vistiplau dels tècnics municipals perquè l’espai no està catalogat per a la seva protecció. Per això, el Departament de Cultura no s’ha hagut de pronunciar.Un altre grup de l’oposició, Moviment d’Esquerres, proposa a Ràdio Capital alternatives com construir un ascensor o traslladar les escales a un altre lloc.

El mes que ve, la comissió de patrimoni de l’ajuntament revisarà la protecció d’aquesta construcció medieval.

La Generalitat va iniciar a principis d’any les obres per urbanitzar el moll del Fortí del port de Sant Feliu de Guíxols. L’objectiu és donar continuïtat al passeig marítim, eixamplant al màxim la zona de passeig en tota la longitud del moll.

El moll medieval de la Punta dels Guíxols era una construcció per prevenir llevantades i que va ser autoritzada pel rei Ferran el Catòlic el 1493.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.