Presó per al causant de l’accident mortal de la C-65 a Fornells

Presó per al causant de l’accident mortal de la C-65 a Fornells

“Tinc els criteris clars i procediré a dictar sentència.” Van ser les paraules que va pronunciar ahir el titular del jutjat penal número 5 de Girona just en finalitzar l’última sessió de la vista oral contra el conductor acusat de provocar l’accident mortal que va tenir lloc el 29 de gener del 2016 a la C-65, a Fornells de la Selva. El magistrat va condemnar de viva veu Francisco Javier Medina Muñoz a quatre anys de presó (era la pena que tant el fiscal com l’advocat de la família de la víctima demanaven per al processat, veí de Sant Feliu de Guíxols). Se li atribueix l’autoria de tres delictes: conducció sota els efectes de l’alcohol i els estupefaents, conducció temerària i homicidi per imprudència greu. En el sinistre viari va perdre la vida una jove de 25 anys de Cornellà del Terri, Laura Fernández Mas, que circulava al volant d’un Volkswagen Polo.

Després d’emetre la sentència in voce, el jutge va ordenar que Medina ingressés ahir mateix en presó provisional, comunicada i sense fiança. Una vegada es va saber que la sentència seria condemnatòria, van sol·licitar l’empresonament provisional tant el fiscal com l’advocat Miguel Losada, de l’acusació particular, mentre que el lletrat de Medina, Narcís Badosa, s’hi va oposar. Va qualificar la mesura cautelar “d’insòlita” perquè encara no hi havia sentència ferma.

El jutge ho va justificar al·legant el risc de fugida (la d’ahir ja era la tercera condemna que arrossega Medina per conducció temerària). El 2014 va ser condemnat a mig any de presó, i el mes passat, a un any, tres mesos i un dia de presó per l’episodi de la tarda del 29 de gener del 2016, quan va xocar contra un vehicle, va protagonitzar una persecució per Sant Feliu, va col·lidir contra una moto aparcada i va marcar positiu en el test d’alcoholèmia (0,61 mg/l). Malgrat que la policia i un amic li van exigir llavors que no tornés a conduir, una estona més tard estava un altre cop al volant del seu Alfa Romeo.

Un sergent dels Mossos va explicar ahir que conduïa per la C-65 amb excés de velocitat (anava entre 109 i 143 km/h) i va fer un avançament en ple revolt. I, en el tram de l’accident mortal, va circular uns metres pel voral (trepitjant fins i tot l’herba de fora), va fer una maniobra brusca per redreçar el cotxe però, com que el cop de volant va ser desmesurat, va envair el carril contrari i va xocar frontalment contra l’automòbil de la víctima. Havia consumit, a més, alcohol, amfetamines i cànnabis.

No se li ha apreciat ni l’atenuant de dependència al consum de tòxics ni el de reparació del dany. El jutge va dir que en el judici no havia vist que Medina mostrés empatia cap a la víctima i els seus familiars, i va considerar molt insuficients els 1.000 euros que els ha consignat de la seva butxaca. Se li ha aplicat l’agreujant de reincidència i se li ha admès l’atenuant d’obcecació, ja que Medina tenia en el moment dels fets la fixació d’anar al Trueta, on el seu pare havia ingressat en estat greu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.