Volen que es blindin les alzines de la rambla Portalet ganxona

Volen que es blindin les alzines de la rambla Portalet ganxona

El portaveu del partit Alternativa Verda, Santiago Vilanova, reivindica que es respecti la protecció dels dos rengles d’alzines que delimiten el bulevard central de la rambla del Portalet, a Sant Feliu de Guíxols. En plena ressaca de la polèmica per la descatalogació dels 15 oms del passeig de Rius i Calvet –que hi havia intenció de trasplantar però que finalment seran talats pels riscos i complicacions d’extreure’n els pans d’arrels–, Vilanova ha preparat un plec d’al·legacions que vol registrar avui al consistori, arran de les peticions fetes per diversos comerciants de l’àmbit i els promotors del nou hotel Elke –que substitueix els antics Rex I i Les Noies dels Anlló– de suprimir els arbres i reurbanitzar l’eix.

Vilanova recorda que les 17 alzines es van plantar el 1944 i “formen part del catàleg de béns a protegir d’aquest Ajuntament, número 111”. Les més grans, segons la fitxa del document de protecció del 2006, feien aleshores 120 centímetres de perímetre de tronc, 11 metres d’altura i 9 de diàmetre de capçada.

Res decidit, encara

L’alcalde guixolenc, Carles Motas, sostenia ahir que la reunió va servir de primera presa de contacte, l’any passat, i que encara no hi ha cap actuació decidida per a l’àmbit. Avançava, però, que convé repensar el funcionament del vial, i, malgrat que es mostrava partidari de preservar l’arbrat, sobretot pel fet d’estar inclòs en el catàleg de protecció, destacava que hi ha alguna alzina en mal estat. El govern vol encarregar un primer avantprojecte per millorar la continuïtat dels eixos comercials del carrer Major cap a Sant Ramon i donar més protagonisme al vianant entre els passeigs del Mar i dels Guíxols.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.