ARRELS PER TOT ARREU A RIUS I CALVET

ARRELS PER TOT ARREU A RIUS I CALVET

Les arrels dels arbres estan complicant les obres de reurbanització del Passeig de Rius i Calvet ja que s’han obert camí per totes les bandes i han envaït espais estructurals que posen en perill l’estabilitat del mur i de les línies i conductes de subministrament de llum, aigua i gas.

La intenció de trasplantar els arbres en altres espais del municipi requereix que s’extreguin amb les arrels, però la majoria tenen metres de llargada, gruixos en alguns casos de més de 40 cm. que s’han encastat en el mur de contenció i entortolligat la línia de mitja tensió que subministra l’electricitat de tota la zona, problema que es fa extensiu a les canalitzacions d’aigua i gas. I no només ho fan de forma vertical, sinó que fins i tot travessen el vial de forma horitzontal.

En parlàvem amb Carles Motas en el programa Línia amb l’alcalde, on declarava que la companyia ja fa dies que es va oposar a l’extracció dels arbres en les actuals condicions, ja que la línia passa a pocs centímetres de l’arbrat i suposa un perill evident, tant en la seguretat com en el subministrament.

També destacava que cal garantir l’estabilitat de l’antic mur ja que no és un forjat, sinó que es va construir amb empostaria de l’època, que conté la base de les edificacions del carrer, que ja pateix una inclinació i que cal mantenir-lo i reforçar-lo amb un nou encofrat per la banda de la platja. A més, en el subsòl no s’hi ha trobat terra compactada sinó sorra de platja, un detall que fa que es tingui molt en compte l’estabilitat dels habitatges per damunt de tot.

En les properes setmanes s’ha de prendre una decisió perquè es va acostant el període previst pel transplantament dels quinze arbres del sector i per tal de salvaguardar la supervivència de la majoria, que ja es va encarregar a una empresa.

Malgrat tot, Motas destacava que ja preveien que s’hi produirien alguns problemes i que s’aniran solucionant progressivament, al temps que informava que ja s’estan instal·lant els tubs que s’havien emmagatzemat a la banda de la rotonda de l’Amura i es va avançant en els treballs.

Aquesta setmana també entrevistàvem al director de l’IES Sant Elm, Albert Cordonet, per comprovar com s’havia assimilat en el centre el tall del trànsit i va respondre que no ha estat traumàtic i que els alumnes fan el trajecte a peu des del passeig sense problemes, tal i com es pretenia des de la direcció, tot desitjant que es compleixin els terminis en l’execució de l’obra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.