Galopant a la platja de Sant Feliu

Galopant a la platja de Sant Feliu

A Sant Feliu de Guíxols, la cavalcada o tres tombs de la festa de Sant Antoni té l’al·licient afegit de l’espectacle amb cavalls que s’organitza com a complement. El prestigiós ensinistrador i artista osonenc Santi Serra va oferir el xou que tancava la rua d’aquest any, ahir al migdia. Ja l’havia representat en algun altre lloc, però sense completar-lo del tot, i ahir era la primera vegada que portava el muntatge sencer. “Podem ben dir que és l’estrena”, comentava abans d’atiar cap al recinte condicionat a la platja els dos frisons negres, grans, imponents, amb què s’obre l’actuació. Centenars d’espectadors –homes, dones i criatures, molts amb gossos, ja que a prop d’allà acabaven de fer la benedicció d’animals– ja feia estona que esperaven pacientment la irrupció dels equins.

Després de les habilitats de les “dues perles negres” –com van qualificar els cavalls des de la megafonia–, van entrear en escena quatre cavalls àrabs, dos de blancs i dos de castanys. Eren petits, en comparació amb els frisons, i es bellugaven amb moviments més ràpids i àgils. Serra els feia anar d’un costat a l’altre, els ordenava alinear-se de tal o qual manera i culminava els quadres enfilant-s’hi al damunt o jaient amb ells sobre la sorra. Els neòfits no ho aprecien, però el vent –cap al migdia, es va aixecar una garbinada– els molesta, confessava Serra.

De teloner va actuar la companyia alacantina Jack & Fermín, que va agradar molt. Els seus borders collie (Hanna, Maggie i Jack) van compartir jocs amb l’ensinistrador i també amb un nombrós grup de nens que van participar en un dels números.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.