Inici imminent d’obres al sector Rius i Calvet

Inici imminent d’obres al sector Rius i Calvet

Aquest principi de febrer és previst de començar les obres de reforma del sector marítim de Rius i Calvet, que s’estendran des del 5 de febrer i duraran fins a dotze mesos efectius amb una pausa a l’estiu per tal que les obres no afectin la temporada turística.

Si bé la previsió és començar el 5 de febrer, l’afectació principal es preveu que sigui a partir del dilluns 12 del mateix mes. El Passeig Rius i Calvet quedarà tallat al trànsit durant tres mesos a l’alçada de la Rotonda del Passeig del Mar per un costat, i de l’antiga discoteca Palm Beach per l’altre; per bé que es podrà passar-hi a peu. Es podrà accedir als vials afectats pel tall (i que no estiguin afectats directament per les obres) des de la carretera de Tossa/Quatre Camins. Els veïns afectats són citats a diverses reunions informatives on s’explicaran els procediments i les afectacions a la via, els terminis i les solucions adoptades.

Com es recordarà, la reforma del front marítim Rius i Calvet consistirà en una renovació integral d’aquesta zona deteriorada pel pas de dècades sense inversió. Afecta 6,910,49 metres quadrats, inclou el passeig de Rius i Calvet i placetes que hi limiten fins a l’avinguda Juli Garreta, així com el sector de platja corresponent a tot l’àmbit, on s’inclou també la desembocadura de la riera, en forma d’amfiteatre escalonat mirant al mar.

L’obra té com a objectiu dignificar l’entorn, que a dia d’avui està molt degradat. És una obra complexa, ja que s’actua en superfície per renovar el passeig, fer una circulació més adient, millorar els espais públics (les placetes existents i el vial) i adequar-los estèticament per a un front marítim d’aquestes característiques, ampliar la desembocadura de la riera i construir una grada en forma d’amfiteatre com a mirador al mar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.