Restauren els danys de la polèmica obra de Xavi Hernández a la platja de Sa Conca

Restauren els danys de la polèmica obra de Xavi Hernández a la platja de Sa Conca

La promotora que el mes de febrer passat va executar les tasques de perforació del talús de la platja de sa Conca, ja ha iniciat els treballs per restaurar els danys causats. Així ho va confirmar ahir l’Ajuntament de Platja d’Aro, després que l’entitat Natura Sterna alertés, a través de les xarxes socials, del retorn de les màquines a aquest entorn. La promotora de l’obra és la societat Galileu 136 SL, una empresa que pertany al futbolista Xavi Hernández.

Aquesta obra, que es va iniciar el dia 20 de febrer del 2017, havia de permetre obrir un accés dins la roca que portés des de l’aparcament de la platja fins a l’ascensor que baixaria directament del xalet ubicat a la part superior. Tots els treballs s’havien de dur a terme dins la propietat privada. Només dos dies més tard, però, el consistori platjarenc va comprovar que les actuacions havien excedit el perímetre de la finca i s’estaven fent en una zona verda pública, motiu pel qual va emetre un decret de suspensió immediata de l’obra.

Tot i això, la societat Galileu 136 SL va presentar al·legacions al decret d’alcaldia, que van ser desestimades per l’Ajuntament a finals de maig, motiu pel qual aquest ens va procedir a obrir un expedient de restauració de la realitat física alterada per la promotora. En aquell moment, el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Solé, va explicar a Diari de Girona que la intervenció de restauració seria «complexa» perquè s’hauria de reomplir l’excavació del talús perforat de manera que quedés consistent i s’integrés amb el paisatge de la zona.

Tot i això, des del Grup de Natura Sterna, que va ser qui va donar la veu d’alerta de les il·legalitats que s’estaven cometent en l’execució de l’obra al talús de sa Conca, desconfien de la finalitat d’aquestes noves actuacions. «Tenim dubtes sobre que els treballs que s’hi estan fent siguin de reparació d’un petit dany», va indicar ahir el president de l’entitat, Jaume Ramot, qui va remarcar que s’està duent a terme una obra «molt agressiva». «S’hi està fent un forat brutal», va subratllar Ramot, lamentant que, a més, no han tingut accés a l’estudi ni a l’informe tècnic. «Estem pendents d’una reunió amb urbanisme per saber de què va tot plegat», va afegir el president del Grup.

També el grup municipal d’ICV-EUiA va denunciar ahir que la promotora «no té» la llicència d’ocupació de la zona verda necessària per poder actuar en aquest espai i que, a més, tampoc té exposada de manera visible la placa de llicència d’obres que indica que s’han pagat totes les taxes municipals. «No podem saber què hi fan i desconfiem que les coses s’estiguin fent ben fetes», va exposar el regidor Pedro Torres.

A més, l’edil platjarenc també va recordar que han demanat reiteradament i sense èxit que s’obri un expedient sancionador a la promotora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.