Apareixen pintades a la seu del PSC local

Apareixen pintades a la seu del PSC local

La seu del PSC local, enclavada al barri de Vilartagues, ben amunt del carrer de Tarragona, ha aparegut aquest matí amb unes pintades fetes amb esprai vermell.

L’escrit a les finestres diu “155: ni oblit ni perdó” i a sota “Traïdors”.

El PSC local ha penjat la foto al Facebook declarant que “qui ens qualifica de traïdors a Sant Feliu de Guíxols no ens coneix i ens té pel que no som. No sap, tampoc, que no considerem necessàriament enemics els qui no pensen com nosaltres”. En la mateixa línia es mostrava el PSC de les comarques gironines, que també ha penjat fotografies. “A Sant Feliu de Guíxols, els qui assenyalen la discrepància han agredit avui la llibertat de pensament empastifant la finestra de la seu de l’agrupació del PSC. Els qui ens tracten de traïdors no ens coneixen i ens tenen pel que no som. Ens en separa una diferència essencial: nosaltres no farem mai de la discrepància un motiu d’enfrontament perquè, malgrat la violència verbal i la infàmia de l’acte del qual hem estat objecte, som dels que no considerem per força enemics als qui no pensen com nosaltres.”

L’agrupació local de MES, la majoria antics companys del PSC, han declarat en una nota que “condemnen l’atac” i que “així no es guanyen les batalles”, solidaritzant-se amb militants i simpatitzants del PSC local. “Tothom té les seves idees i té dret a defensar-les de manera respectuosa i pacífica”, han dit, afegint que “titllar de traïdor aquell que no pensa com nosaltres és fer el mateix que estan fent aquells que han aplicat el 155 a Catalunya”, recordant que a Catalunya “som una societat plural”. Per últim, MES anima a anar a votar el 21D “per deixar clar què vol la societat catalana”, esmentant que “fent pintades a seus de partits i escridassant-los pel carrer estem fent un flac favor al procés”. Cal recordar que Pere Albó, ara regidor de MES, el 2010 va ser víctima de vandalisme a casa seva, quan era regidor i alcalde sortint al PSC.

Per la seva banda, ERC Guíxols ha comentat: “La nostra més absoluta repulsa a qualsevol tipus d’agressió o assenyalament a qualsevol persona, entitat o partit que no pensi com nosaltres. La societat catalana s’ha marcat sempre per ser tolerant, dialogant i pacífica i uns pocs no faran que abandonem aquest camí. Tot i divergències profundes amb certs sectors del PSC, ens trobareu sempre al costat per combatre la intolerància”.

La resta de partits no ha fet valoracions en públic.

A Sant Feliu s’està vivint un moment expectant en la política local, amb un govern en què els independents de Tots per Sant Feliu formen govern amb una força independentista (ERC) i una de constitucionalista (PSC), amb el PDCAT a la oposició demanant públicament el trencament del govern pel suport socialista a l’aplicació de l’article 155.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.