Sant Feliu adquireix pisos de bancs a baix preu per destinar-los a lloguer social

Sant Feliu adquireix pisos de bancs a baix preu per destinar-los a lloguer social

El govern municipal de Sant Feliu de Guíxols ha aprovat aquesta setmana l’adquisició de dos pisos en mans d’entitats bancàries a un preu força favorable, tot fent ús del mecanisme de dret de tanteig i retracte que el Parlament va tramitar per afavorir que les despulles de la bombolla immobiliària alimentessin el parc d’habitatge social i no acabessin exclusivament en mans d’inversors i dels anomenats fons voltor. La regidora d’Habitatge i Serveis Socials, Laura Serrano, explicava ahir que els dos habitatges han costat, en conjunt, 63.100 euros i que estan pendents de sumar-hi un tercer pis.

Serrano explica que els pisos estan en relatives bones condicions, per bé que ocupats de manera irregular. La regidora explica que la intenció és regularitzar la situació, a través del seguiment i els informes de l’àrea de Serveis Socials, i canalitzar la situació dels ocupants cap a un contracte de lloguer social adaptat a la seva capacitat econòmica. El consistori ha aplanat l’accés a l’adquisició d’immobles bancaris arran d’una reunió celebrada amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya aquest estiu, i Serrano espera “que la interlocució amb la Generalitat serveixi per incrementar el parc d’habitatge social a Sant Feliu”, amb finques en mans de l’administració catalana o bé del consistori, ja que és la Generalitat la que disposa de les llistes actualitzades d’habitatges en mans d’entitats financeres.

Al marge de les oportunitats que continuïn apareixent, el consistori manté el pla per transformar l’antic hotel Mediterrani del llegat Anlló en una desena de pisos públics per a casos d’emergència social. El projecte preveu que la junta distribuïdora de l’herència cedeixi el Mediterrani a la Fundació Surís, municipal i gestora del geriàtric de l’asil, amb l’objecte social ampliat per gestionar habitatge social. La fundació assumiria el cost de les obres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.