Congelats els grans tributs i augment als habitatges d’ús turístic

Congelats els grans tributs i augment als habitatges d’ús turístic

El govern guixolenc (TSF, ERC i PSC) va fer prosperar dilluns, en un ple extraordinari, la seva proposta de modificació de les ordenances fiscals per al pròxim exercici del 2018, marcada per la congelació dels grans tributs (IBI i vehicles), i també la taxa d’escombraries, neteja i clavegueram, però amb un increment del gravamen per a totes les finques registrades com a habitatges d’ús turístic, segons informa El Punt-Avui.

El tinent d’alcalde d’Hisenda, Josep Melcior Muñoz, va argumentar l’increment per homogeneïtzar els rendiments que els propietaris obtenen de l’explotació dels habitatges i la competència que suposen per al sector hoteler. La mesura, que va prosperar amb el suport de CiU i Guíxols des del Carrer, preveu que el rebut d’escombraries, neteja i clavegueram de cada finca d’ús turístic s’elevi fins als 282 euros anuals, el mateix import que han de satisfer els hotels d’entre 1 i 15 habitacions. Pere Albó (MES) es va abstenir i va defensar que “es podria filar més prim”. El consistori té donades d’alta unes 800 finques en el registre d’habitatges amb ús turístic.

Pel que fa a l’IBI, congelació a banda, la gran novetat és la bonificació d’un 95% per als propietaris d’habitatges buits que els posin en lloguer social a través de les borses local, catalana o estatal. També hi ha novetats burocràtiques per aplicar de manera automàtica les exempcions en el tribut de circulació als vehicles no contaminants, sense necessitat que els titulars les sol·licitin, o fraccionar fins a 36 mensualitats els deutes pendents sota la supervisió dels Serveis Socials.

Albó i CiU, en canvi, van votar en contra de l’increment d’un 3,25% en la taxa que grava l’ocupació de la via pública, que s’incrementarà un cèntim de 0,31 a 0,32 euros per metre quadrat i dia per als negocis amb terrasses o expositors exteriors. Muñoz va defensar que la legislació els atorgaria marge per cobrar fins a 0,72 euros i que el preu es mantenia invariable des del 2009.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.