Insten a renovar protocols contra l’assetjament a la Policia Local de Sant Feliu

Insten a renovar protocols contra l’assetjament a la Policia Local de Sant Feliu

La Inspecció de Treball, en una resolució adreçada a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, insta el consistori a actualitzar en un termini d’un mes el protocol contra l’assetjament laboral del 2009 i fer-ne un de nou sobre resolució de conflictes entre la plantilla. També, “vigilància de la salut” i l’estat psicològic de treballadors després de baixes prolongades i casos de risc, amb especial èmfasi en agents de la Policia Local, però també entre personal de Serveis Econòmics, Recursos Humans, Cultura i la brigada municipal, a instància d’una denúncia cursada per la secció sindical de CSIF.

El regidor Jordi Vilà, delegat de les competències de Seguretat, assumia ahir que “si s’han de revisar protocols, es farà”, però inscrivia el gros de conflictes en el cos policial en tres casos de baixes de llarga durada, un dels quals “a punt d’assolir l’edat de jubilació i dos més que s’encaminen cap a la invalidesa laboral permanent”. Vilà argumentava que han treballat per compensar aquestes baixes amb la convocatòria de tres noves places –dues per concurs i una altra amb mobilitat horitzontal d’algun agent en un altre municipi– i que el 2017 preveuen continuar incrementant la plantilla, en què l’edat elevada d’alguns efectius ha coincidit amb la impossibilitat de convocar places pel decret estatal de racionalització de finals del 2011.

Els representants sindicals, però, a més de l’antiguitat dels protocols, qüestionen la seva posada en pràctica, “meteòrica” en alguns casos, però amb lentitud en d’altres. I asseguren que hi ha una desena de situacions conflictives, algunes denunciades i d’altres latents, entre tots els treballadors del consistori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.