Neteja de xarxes abandonades a les roques

Neteja de xarxes abandonades a les roques

A Sant Feliu, al llarg de l’any es promouen neteges periòdiques del fons de la badia amb voluntaris. Per això, el cap de setmana passat un equip de submarinistes del centre Piscis Diving va treballar per retirar xarxes de pesca abandonades en punts rocallosos de la nostra ciutat.

Els voluntaris van practicar una línia de treball complementària a l’habitual tasca de neteja del fons marí per tal de retirar les xarxes que perden les barques d’arrossegament. El cap de setmana passat es van centrar en punts com la llosa de S’Adolitx, a Port Salvi, amb el suport logístic de l’ONG Sea Shepherd Global.

El responsable de Piscis Diving, Fran Gómez, lamenta en declaracions a El Punt-Avui que “les arts de pesca perdudes i abandonades erosionen els fons amb l’efecte dels corrents, i els ploms generen contaminació”. La seva retirada és un procés delicat ja que es poden enfonsar a molta profunditat (se n’han trobat de fins a 300 metres de llargada). Quan no es poden retirar per l’excés de pes, traslladen les xarxes cap a llocs amb fons sorrencs perquè esdevinguin biòtops.

La propera actuació serà els dies 30 de setembre i 1 d’octubre, i entre els punts on caldria actuar hi ha l’anomenat Montilivi, una formació rocallosa submarina propera a les platges de Canyet i Canyerets.

Piscis Diving fa una crida perquè els pescadors que perdin xarxes informin de les coordenades GPS per poder-les retirar amb més rapidesa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.