Els alumnes d’escoles a Sant Feliu previndran el ‘bullying’

Els alumnes d’escoles a Sant Feliu previndran el ‘bullying’

Els centres educatius de Sant Feliu de Guíxols participaran aquest any 2017 del projecte Tutoria entre iguals (TEI), amb què es pretén prevenir la violència i l’assetjament escolar a les aules. L’Ajuntament, a través de l’àrea d’Educació, ha impulsat aquesta proposta, que s’implantarà en tots els centres del municipi des de P3 fins a ESO, al llarg de 9 nivells escolars. El regidor d’Educació de Sant Feliu, Josep Ramon Llobet, destaca que just al principi del curs 2017/18 totes les escoles (públiques i concertades) faran un seguit de sessions de formació per tal de conèixer la manera d’implantar aquest programa. Són sessions que estaran enllestides en pocs dies, i hi participaran com a formadors un grup de psicopedagogs.

L’objectiu és fer-ne partícip tota la comunitat educativa, és a dir, la direcció del centre, el professorat i també els pares, així com l’alumnat. També, més endavant, l’experiència s’estendrà a la resta de centres educatius, com ara l’Escola de Música i la d’adults.

Quan un alumne pateix accions agressives d’un o més companys, de manera repetida i durant un cert temps, apareixen situacions d’assetjament conegudes. Sovint el maltractament es manté latent, i apareix un esquema d’abús d’autoritat. Això té repercussions negatives en el clima i la convivència en el centre, que afecten també els processos d’aprenentatge i educació. El programa TEI es basa en la tutoria emocional entre iguals, en què el respecte, l’empatia i el compromís són els tres pilars bàsics del desenvolupament. En el programa, quan es detecti un cas de comportament agressiu, s’activaran els mecanismes per solucionar-lo, de manera empàtica, amb el respecte i compromís de tothom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.