GdC denuncia que govern oculta informació en el cas de les gandules de Sant Pol

GdC denuncia que govern oculta informació en el cas de les gandules de Sant Pol

L’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, va anunciar en el ple de dijous que es podrien eliminar zones de gandules privades de lloguer a la platja de Sant Pol i passar de les cinc actuals a tres, ja que dues vencen el 15 d’octubre – les de l’empresa Ensesa Comunitat de Béns- i poden no ser renovades. Poc després, però, el regidor de Platges, Salvador Calabuig, va dir a la premsa provincial que s’ha renovat la concessió a Ensesa C.B. per tres anys més, fins al 2020, malgrat que el mateix Calabuig havia assegurat al Ple que s’està instruint un expedient sancionador contra l’empresa.

Totes aquestes afirmacions provenen de la moció presentada per Guíxols des del Carrer (GdC) que instava sancionar la concessionària dels Banys de s’Agaró per la problemàtica de les gandules buides, un tema recorrent des de fa 3 estius i que, per aquesta formació, mereix sancions. Malgrat això, el propi alcalde excusa l’empresa recordant que la normativa actual de Costes de la Generalitat autoritza a ocupar amb gandules buides i para-sols 160 metres quadrats de cada zona.

Guíxols des del Carrer, per la seva part, denuncia aquesta “incongruència política” de l’equip de govern, que en l’esmentat Ple Municipal d’agost va votar favorablement la moció presentada pel grup encapçalat per Jordi Lloveras, mentre ocultava al Ple que ja se l’hi havia renovat el contracte de concessió a la mateixa empresa. “Això demostra poca honestedat”, afegeixen.

El regidor Lloveras (GdC) acabava de demanar que no se li renovés la concessió a l’empresa ja que “al llarg dels darrers anys ha acumulat un nombre considerable de queixes per part dels usuaris de la platja”. L’alcalde inclús va arribar a dir que “fins i tot ens hem plantejat anar a Costes, perquè això no pot continuar d’aquesta manera, i demanar que se’ls tregui la concessió” tot i saber que feia poc que s’havia renovat a la mateixa empresa concessionària la prestació del servei per tres anys més.

El portaveu de Guíxols des del Carrer es fa creus del vot favorable del govern a la moció alhora que es pregunta “quina pressa tenia el govern de la ciutat en formalitzar aquesta renovació abans d’hora”. Lloveras anuncia que quan es porti a debat el pla d’usos de les platges per a l’any vinent, el seu grup continuarà demanant la no renovació d’aquesta concessió. “Això si després, quan torni l’estiu i tornin els problemes, ja no hi haurà dubtes sobre de qui serà la responsabilitat”, acaba dient.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.