PDeCAT Guíxols fa valoració del balanç dels dos anys de govern municipal

El grup municipal de PDeCAT valora el balanç de dos anys de govern que va tenir lloc el passat divendres 7 de juliol, al teatre municipal.

PDeCAT Guíxols fa valoració del balanç dels dos anys de govern municipal

El divendres passat els tres tinents d’alcalde es van dividir la presentació del balanç dels dos anys de govern.

El regidor Josep Muñoz va iniciar la intervenció abanderant-se d’impulsar una transformació de l’administració, però va ometre que això ho fa per obligació de la llei de transparència del 2016, no per voluntat pròpia. Va destacar molt la reforma en l’administració electrònica, però no va esmentar, sospitosament, els seriosos problemes que han tingut les entitats amb les tramitacions de les subvencions i la falta d’ajuda del propi consistori.

Va voler titllar l’anterior Govern d’obsolet, però no va comentar que va ser en la legislatura passada quan es van impulsar les xarxes socials de l’Ajuntament, així com la web turística.

Va posar en valor la planificació del govern, destacant, entre els nous projectes, el nou plec de condicions del contracte d’escombraries, en el qual estan treballant. Es va ometre que s’ha contractat una empresa externa per redactar les bases i que en dos anys seguim amb la pròrroga. Així està la ciutat de bruta.

També va ometre que la quantitat de projectes presentats els venen de l’anterior legislatura, ja que a causa del sostre de despesa del govern central, nosaltres no els vam poder executar.

En segon lloc, el regidor Jordi Vila, seguint  aquesta línea, va fer un repàs d’obres que, com la majoria de projectes que ha engegat aquest govern, venen d’iniciatives proposades pel govern anterior. Celebrem que aquest govern aposti pel que considerem que eren les obres més necessàries per a la ciutat (com són la c/ Girona, Santa Magdalena, Hospital, etc), però caldria millorar-ne la planificació per no crear caos circulatoris contínuament.

També va fer èmfasis en posar en valor la nostra història sense donar cap exemple concret d’accions que s’hagin realitzat, durant els seus dos anys de mandat, per fer-ho. Nosaltres, en canvi, vam rehabilitar diferents espais per posar en valor la nostra història, com el Monestir (la torre del corn, la torre del fum i el refractari),  el niu de metralletes del Salvament, etc

Finalment, l’alcalde, Carles Motas, va exposar els 5 projectes que considera estratègics per a  la dinamització de la ciutat.

Per començar va  vendre com a projecte propi el Guíxols Arena, doncs bé, el projecte ja se’l va  trobar preparat, no obstant,  la manca  de programació d’activitats en aquest espai, si que podem afirmar que  és decisió seva. L’única variació  sobtada ha sigut el canvi d’ubicació d’un únic concert del Festival, arrel  que nosaltres en féssim difusió a les xarxes socials.

Seguidament es va presentar com a projecte “valent” l’actuació a Rius i Calvet. Unes grades de formigó a primera línia de mar ens sembla perjudicial per l’impacte visual al nostre litoral. D’altra banda, hem trobat a faltar l’aposta del  que hagués sigut un projecte ambiciós per a  la ciutat, el cobriment de la riera  de Tueda i la connexió amb el passeig fins arribar al port. Aquesta  actuació hagués permès posar en valor un espai necessari per a la reactivació econòmica del municipi.

Així mateix, va destacar l’importància d’apostar per un canvi d’estratègia turística, diversificant l’oferta sense deixar  de banda  el sol i platja. Estem totalment d’acord  amb aquesta  línia estratègica, i de fet ja la vam impulsar durant l’anterior legislatura a  través d’apostar per  segells que atrauen diferent perfils turístics, com són el turisme familiar, el turisme nàutic, el turisme esportiu;  destacant la reaobertura de la Via Ferrada, i el turisme  cultural; amb la inauguració de l’espai Carmen Thyssen. En canvi, el govern actual no ha presentat cap avantprojecte del museu Thyssen, però poden desmantellar l’exposició de l’espai del metge  rural en ple estiu.

Finalment, l’Alcalde va presentar  els dos projectes estrella. Per una banda, l’aparcament a la corxera, el qual nosaltres considerem que és un error, doncs  no augmenta les places d’aparcament actuals. Si aquest govern consideres que cal transformar el passeig, apostarien per l’aparcament soterrat al centre de la ciutat.

D’altra banda, el projecte del Parc Central amb la remodelació de l’entorn i l’edifici de l’Asil Suris.  Ens va sorprendre  que aquest projecte es desenvolupi en tres legislatures i el govern no tingui en compte ni l’oposició, ni els veïns de la zona, tal i com ha succeït amb la ubicació de  l’aparcament del centre ciutat, doncs també hi ha una mancança important de participació ciutadana.

En conclusió, tenim 1 alcalde, dos  tinents d’alcalde, 12 regidors, ens venen un equip cohesionat i transversal, un govern amb recursos econòmics, però el resultat és la falta de projectes propis, de planificació i de visió estratègica de ciutat, així com un dèficit preocupant de voluntat d’apostar per la democràcia participativa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.