Ajornada la matriculació a les escoles per la possible pèrdua d’una línia escolar a P3

Ajornada la matriculació a les escoles per la possible pèrdua d’una línia escolar a P3

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha decidit, en una decisió presa a última hora abans d’acabar el curs i en ple procés de matriculació per al següent, apujar la ràtio (el nombre d’alumnes per classe) de les línies de P3 a la nostra ciutat. D’aquesta manera, Ensenyament incompleix un acord del passat mes d’abril pel qual establia la ràtio en 19 alumnes. Segons aquell acord, que es produeix a partir de la Llei d’Acompanyament dels Pressupostos que permet baixar de 25 fins a 19 el ràtio en determinades situacions, Sant Feliu, amb 160 preinscripcions per a 4 centres públics, entraria en una d’aquestes situacions i tindria 19 alumnes com a màxim per classe a P3.

No obstant això, i a partir de la decisió presa a última hora que el desvincula unilateralment de l’acord, Ensenyament manté els 25 alumnes per classe, i la primera conseqüència negativa per a la ciutat és la pèrdua d’una línia educativa, concretament a l’Escola Baldiri Reixach.

Degut a aquest afer, el Consell Escolar Municipal s’ha plantat i ha decidit ajornar el procés de matriculació a tota la ciutat fins que es concreti una reunió amb el Director Territorial d’Ensenyament a Girona, Josep Polanco.

Aquest dimecres 14 de juny s’havia convocat d’urgència una reunió del Consell Escolar Municipal a les dues de la tarda a la mateixa escola afectada, el Mn. Baldiri Reixach, i finalment es farà dijous, 15 de juny, a la mateixa hora i lloc.

En paraules de l’alcalde, Carles Motas, la decisió “perjudica la qualitat educativa dels nostres infants i ens fa perdre una línia de P3 a l’escola Baldiri, cosa que no podem tolerar i ens hi farem forts”.

El regidor d’Ensenyament, Josep Ramon Llobet (ERC) ha declarat que “cal reflotar el barri per tal que no es converteixi en gueto, i aquesta decisió no hi ajuda” i que “cal trobar una solució”. Llobet afirma que han fet arribar una queixa al Parlament de Catalunya i que ha estat parlant aquest matí amb la consellera de la Generalitat Anna Simó, que ja està al cas del problema, i li ha fet saber la realitat social dels barris de Vilartagues i Tueda de Dalt, on està enclavat CEIP Baldiri Reixach.

Des de Guíxols des del Carrer, per la seva banda, valoren aquest fet com “una molt mala decisió política” que implica “perdre recursos educatius i es carrega la ràtio òptima per treballar” i que “la decisió castiga una escola amb una complexitat prou alta i una de les zones més vulnerables de la nostra ciutat”, valorant que el projecte educatiu que defensa el seu grup es sustenta en “la inclusió social” i que “aquest no és el camí a seguir”, posant-se a disposició de l’Ajuntament i el Consell Escolar Municipal per fer front comú i intentar revertir la situació.

La regidora de la CUP, Elena Delgado, ha iniciat contactes amb moviments educatius per realitzar alguna acció mobilització conjunta en els propers dies i qualifica de “jugadeta” del Departament d’Ensenyament el fet de canviar la ràtio amb tant poc marge. “No es pot deixar que tanquin cap línia educativa”, ha dit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.