El sector urbà de Rius i Calvet, a Sant Feliu, en la recta final

El sector urbà de Rius i Calvet, a Sant Feliu, en la recta final

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha tornat a treure a informació pública el pla del sector de millora urbana (SMU) Rius i Calvet, el tram del passeig marítim que enfila la pujada cap a Sant Elm i que roman encallat després de més d’una dècada de vigència del pla general urbanístic (POUM) guixolenc. Abasta, de fet, tota la vorera interior des del tram inicial de l’avinguda Juli Garreta fins a l’altura de l’antiga discoteca Palm Beach, i pretén treure de l’abandonament un tram central de la façana litoral del nucli antic.

El període d’al·legacions, que es va obrir el 25 de maig passat després d’esmenar alguns detalls i incorporar un parell més de finques a l’àmbit, continuarà obert fins al 30 de juny. El regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, explica que voldrien arribar a l’aprovació final en el ple de l’agost, perquè la Comissió d’Urbanisme de Girona hi doni el vistiplau al setembre i “donar marge per a la reforma i l’activació d’alguns locals comercials” ara tancats, com ara el de l’antic restaurant Amura, amb vista a la temporada d’estiu.

Eixamplar la calçada

L’àmbit abasta un grapat de finques en la franja de passeig que penetra fins a 20 metres cap a l’interior, un domini subjecte a la normativa de Costes que imposava restriccions. Malgrat això, han aprofitat una disposició transitòria que autoritza creixements d’altures en un màxim del 25% del conjunt de la línia de façana, un fet que permet que una part de les finques afectades s’homogeneïtzin a planta baixa i dues altures i, la resta, a baixos més tres. Per adobar-ho, hi ha elements patrimonials que s’han de respectar. A mitjà termini, els canvis portaran altres beneficis, com ara el fet que l’illa de cases que limita a un sol carril una secció de passeig –amb pas altern per als dos sentits– recularà uns metres i es normalitzarà la secció del vial, ara precària. És un fet que dependrà de la iniciativa dels privats, però al consistori compten que, a causa de l’emplaçament estratègic de les finques, les sol·licituds de llicències per enderrocar les velles edificacions i aixecar-ne de noves no s’endarreriran. De retruc, podrien aparèixer més locals comercials a les plantes baixes, en una tendència que el govern local vol dinamitzar amb la reforma –paral·lela– del passeig, la nova canalització de la riera del Monestir i les grades d’accés al racó de Garbí de la platja, que s’emprendran a la tardor amb un pressupost municipal d’1,7 milions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.