La fractura de CiU centra el ple a Santa Cristina

La fractura de CiU centra el ple a Santa Cristina

Segons Informa El Punt Avui l’ex-primer tinent d’alcalde i número dos de la darrera llista de CiU a Santa Cristina, Salvador Ribot, va formalitzar ahir a la nit el seu pas a regidor no adscrit en el ple i va explicar, amb diplomàcia, les diferències amb l’alcalde, Josep Llensa, que el van fer plegar de les seves competències a final d’agost.

Ribot va esmentar “decisions unilaterals” de Llensa i el fet que li retirés, primer, part de les atribucions inicials –transport, serveis viaris i mobilitat– per assumir-les ell mateix. També va fer pública la seva oposició a l’increment del rebut de l’impost sobre els béns immobles (IBI) un 10% per a l’exercici del 2012. En aquest sentit, va demanar a Llensa que convoqui els grups per negociar una puja inferior.

A l’oposició, Julio Rico (Emprenedors) i l’exalcalde Ricard Herrero (PSC) li van donar una benvinguda irònica, malgrat que Ribot va dir que no era moment de retrets i va demanar consensos. Tot i això, com que el govern de CiU i el PP suma cinc edils davant dels vuit de l’oposició, l’alcalde ha hagut de concentrar totes les competències entre els regidors restants. Rico i Herrero van qualificar el nou cartipàs de “poc creïble”. I Jordi Mulà (ERC), que manté el respecte a la llista més votada, va negar que vulguin entrar a governar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.