Comencen a excavar el nou dipòsit a la riera de Sant Amanç guixolenca

Comencen a excavar el nou dipòsit a la riera de Sant Amanç guixolenca

Les obres per construir un gran dipòsit de laminació d’aigües torrencials subterrani a tocar de la riera de Sant Amanç han començat aquesta setmana a Sant Feliu de Guíxols. La infraestructura, dissenyada amb una capacitat d’uns 120 metres cúbics, permetrà engolir l’aigua dels nous col·lectors d’aigües pluvials del carrer Santa Magdalena i la carretera de Girona en cas d’un xàfec intens, quan també es pot donar el cas que el nivell de la riera pugi puntualment en excés.

A més d’ampliar la capacitat hidràulica del sistema, que posteriorment bombarà l’aigua emmagatzemada cap al desguàs, el regidor d’Obres, Josep Saballs, explica que el recipient permetrà retirar residus sòlids arrossegats per l’aigua, com ara troncs i canyes, que, juntament amb els sediments, es podran extreure de manera periòdica i reduiran el risc de taponament al curs de la riera.
El dipòsit s’encabirà sota la calçada del carrer Santa Magdalena, entre Mall i la riera. D’entrada, ja han començat a excavar dues trinxeres per al pilotatge de formigó que aguantarà l’estructura. Inicialment havien previst un sistema constructiu més simple, però per garantir l’estabilitat de les finques adjacents han decidit reforçar-la. Les obres implicaran limitar durant uns dies l’entrada i la sortida d’alumnes a l’escola Gaziel pel carrer del Mall, que s’havia mantingut des de l’inici dels treballs –al gener–, però ara han decidit restringir-la des de Setmana Santa i, com a mínim, fins que acabi la feina de la maquinària pesant.

Pel que fa a la resta dels treballs del nou col·lector i la reurbanització del carrer, Saballs diu que avancen al ritme previst i manté la previsió que acabin a principi d’estiu. Bona part de la canonada ja s’ha soterrat i la renovació de la xarxa de serveis està gairebé a punt, per afrontar la construcció de les voreres després de Setmana Santa. En el cas de l’obra del col·lector de la carretera de Girona, el regidor explica que han topat amb un subsol més rocós del previst, fet que farà necessari substituir tubs antics de fibrociment. A partir del dia 18, tallaran el tram de carretera entre Joan Bordàs i Sant Adolf, circumstància que implicarà concentrar el trànsit descendent pel carrer Hernán Cortés cap a l’escola Gaziel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.