LA CUP REIVINDICA LA PLAÇA LLIBERTAT A SFG

LA CUP REIVINDICA LA PLAÇA LLIBERTAT A SFG

Des de fa dos anys la CUP Guíxols insisteix en què el parc que es troba entre els pisos verds i l’escola Baldiri Reixach rebi oficialment el nom de Plaça Llibertat. De fet per a la formació ja s’ho diu i així ha quedat palès quan han convocat assemblees públiques o bé quan han anunciat una marxa i s’hi ha fixat el punt de trobada.

En les darreres hores han difós la següent nota de premsa:  “En el Ple anterior, la CUP Guíxols vam demanar com a prec que es convoqui la Comissió del Nomenclator per poder posar de forma oficial, i amb les plaques de carrer que ho acreditin, el nom de la Plaça Llibertat. També vam demanar-ho vàries vegades a comissions informatives i vam posar damunt la taula una moció a l’espera que es convoqués la comissió. Es veu que fa tant temps que no es convoca la Comissió del Nomenclator que ningú recorda quan va ser la darrera vegada que es va fer.

Des del 15 de Març de l’any 2015 que en assemblea de veïnes dels voltants de la plaça es va decidir democràticament de posar aquest nom a una plaça que fins llavors no en tenia cap. Popularment la gent en diu plaça dels Pisos Verds o del Baldiri, però al mapa de la ciutat no hi sortia cap nom, com tampoc al GoogleMaps, per posar un exemple.

En entrar a l’institució, després de les eleccions municipals, es va entrar una instància demanant que es posés de forma oficial la placa i el nom. Fa temps vam realitzar una acció simbòlica enganxant unes cartolines amb el nom de la plaça, per reivindicar que d’una vegada per totes es posi el nom i les plaques definitives. El que sí que se’ns va dir, és que per no haver de canviar les adreces de les veïnes i fer tràmits administratius, en comptes de posar “plaça”, posant el nom de “Parc de la Llibertat” s’evitaven aquests problemes. Entenem perfectament el motiu i trobem del tot lògic anomenar-ho “Parc”

No s’entén que es parli de Pla de Barris tant sovint, i que costi tant posar el nom a la plaça. Reivindiquem aquest fet com un aspecte simbòlic, per denunciar que el Sot dels Canyers, els Pisos Grocs i Verds, són una zona oblidada per part de l’administració”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.