Comencen a renovar tot el sauló al passeig de Sant Feliu

Comencen a renovar tot el sauló al passeig de Sant Feliu

L’empresa Mirfer ha iniciat aquesta setmana una actuació de reposició integral del paviment de sauló al passeig marítim de Sant Feliu de Guíxols. Els treballs, adjudicats pel consistori per 34.102 euros –sense comptar-hi l’IVA–, tenen una durada estimada de 15 dies laborables que, repartits entre aquesta setmana i les dues pròximes, preveu que quedin enllestits com a molt tard el pròxim divendres 17.

El regidor d’Obres, Josep Saballs, justifica la necessitat de la intervenció perquè el ferm “ja estava molt degradat i s’hi formaven basses quan plovia o es regava per netejar”. Alhora, en dies secs i especialment a l’estiu, els cops de vent hi aixecaven polsegueres.

De punta a punta
Les obres han començat per l’extrem de Garbí del passeig del Mar, amb la retirada de l’àrid vell, i arribaran fins a l’extrem oposat del passeig dels Guíxols, tocant al Salvament.

De tota manera, cada divendres està previst replegar l’activitat i anar deixant trams enllestits perquè l’impacte durant els caps de setmana –en què hi ha més passejants, activitat a les terrasses i té lloc el mercat ambulant dominical– es noti al mínim possible.

Un element intocable per molts ganxons
L’estampa tradicional del passeig de sauló és intocable per a molts ganxons de soca-rel. A més d’un, però, se li haurà acudit la idea de posar-hi un paviment més durable, sobretot en plena moda de les places dures. Però cap dels alcaldes que fins ara han governat a Sant Feliu ha gosat. Fa un parell d’anys es va pavimentar amb sauló compactat amb calç el tram davant la rambla Vidal i la parada de taxis, una prova pilot reeixida que el govern actual estendrà enguany només a la plaça del Mercat, on cal netejar a diari les restes de les parades de verdures.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.