Alàbriga: luxe fora d’òrbita a Sant Feliu de Guíxols

Alàbriga: luxe fora d’òrbita a Sant Feliu de Guíxols

Last trainging days podria ser el títol d´una pel·lícula o d´una sèrie de televisió. Sona guai o, millor encara, cool, que en anglès tot fa més patxoca. Però no, és el nom de la darrera jornada de formació laboral en què va participar l´equip executiu de l´«extraordinari hotel» Alàbriga de Sant Feliu de Guíxols –en aquests termes s´expressa l´empresa en el web corporatiu. Un projecte en el qual el magnat rus del totxo Valeri Scherer, «Don Valeri» segons Alàbriga Journal, capçalera digital que edita el mateix hotel i que presenta aquest empresari, que ha invertit una ­barrabassada d´euros en l´edifici (que té de tot: trenta suites, un sea club a tocar de l´aigua del Mediter­rani, un spa/wellness, un centre de medicina estètica i dos restaurants comandats pel doble estrella Michelin Paco Pérez) com «l´home polifacètic», ja que, a banda de summament ric, és «empresari, artista, decorador, arquitecte, economista, constructor…» i un «enamorat de la Costa Brava».

Amb gairebé un any de retard respecte de la data prevista inicialment, l´hotel, ara sembla que sí, obrirà ben aviat les portes (l´empresa parla d´aquesta primavera, sense concretar dia ni hora). De fet, les darreres setmanes l’Alàbriga ha estat executant la part més delicada del projecte, la més propera al mar, que l´Ajuntament va paralitzar al novembre via dos decrets d´alcaldia per manca dels permisos municipals i de Costes. Entre d´altres vulneracions de la normativa, els impulsors de l´hotel havien excavat un forat massa gran per fer la piscina on es banyaran alguns dels clients més exclusius que posaran els peus a la Costa Brava, i que ja es troba en fase avançada de construcció.
Els becaris, de Madrid
Dalbert 2011 és la societat promotora del complex, de categoria cinc estrelles Gran Luxe, i Alàbriga S´Agaró SL, la gestora del projecte hoteler. Marcos Frutos, format a Toronto (Canadà) i amb experiència en cadenes com Ritz i Four Season, és el General Manager de l´establiment i defineix l´Alàbriga com «el somni de qualsevol empresari hoteler» en una entrevista al Salabró Magazine, revista que també edita l´hotel. «Vinc de baix, de les trinxeres», explica quan parla de la seva trajectòria professional, i assegura no entendre l´hostaleria «des d´una perspectiva grandiloqüent»; «al contrari –afegeix– crec que s´ha de tornar a l´artesania, als inicis». Un General Manager que entén l´Alàbriga com «un centre d´alt rendiment», on treballaran un centenar de persones. D´aquests, una vintena els proporcionarà l´escola d´hostaleria Vatel, amb seu a Madrid.
Òpera, un iot i jets privats
Les suites de somni de 130 m2 incorporaran un servei de xef privat amb el segell de Paco Pérez; els clients –«un públic exigent», en paraules de Frutos– disposaran també de majordom; d´un iot equipat amb tots els luxes i d´un servei d´aviació privada que operarà Gestair per als hostes «més exclusius» que vulguin desplaçar-se amb totes les comoditats imaginables a altres punts d´Espanya i d´Europa. En la mateixa línia (luxosa), l´Alàbriga disposarà d´entrades VIP per a partits del Barça i per a esdeveniments culturals («les millors localitats» del Gran Teatre del Liceu i dels festivals d´estiu de Cap Roig i Peralada). «Serveis exclusius» que diferencien l´hotel «d´altres propostes 5 GL». Com diuen al web: «Welcome to Alàbriga´s world!».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.