L’Ajuntament de Platja d’Aro revisa una obra del futbolista Xavi a sa Conca

L’Ajuntament de Platja d’Aro revisa una obra del futbolista Xavi a sa Conca

Els serveis tècnics de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro comprovaran avui si la perforació d’un talús de la platja de sa Conca que s’ha iniciat aquesta setmana és reglamentària, és a dir, si es troba dins de la finca privada que el projecta o, per contra, és fora dels seus límits, dins d’un espai de zona verda pública. Si fos aquesta situació, el regidor d’Urbanisme Josep Maria Solé va comunicar ahir que s’haurà de procedir a aturar la perforació. Aquesta atenció es producte de les queixes de l’ecologista Grup de Natura Sterna, que va posar el crit al cel quan va tenir coneixement d’aquesta obra en un espai com el de sa Conca, i de la possibilitat que els treballs afectin un espai de terreny públic. L’obra és promoguda pel futbolista català, ex del Barça, Xavi Hernández, un assidu a la localitat baixempordanesa que, després de triomfar com a blaugrana, ara juga a Qatar.

L’obra de perforació es fa a la base d’un talús de l’aparcament de sa Conca. El regidor d’Urbanisme va manifestar que els treballs per obrir l’accés a la roca deuen haver començat aquesta setmana ja que no li constava que hi fossin la passada.

Arran de la queixa feta per l’entitat ecologista, els serveis tècnics municipals van inspeccionar l’obra i van realitzar un informe que certifica que l’actuació s’adequa al projecte pel qual l’Ajuntament va concedir llicència: un ascensor intern de la finca al subsol i, d’allà, un accés a la platja de sa Conca.

El Grup de Natura Sterna va fer evident la seva crítica al projecte a través de les xarxes socials: «Construcció d’un ascensor a sa Conca per accedir a una finca privada? No sabem si és legal o no, però, si més no, ens sembla immoral». El cas és que, a part de l’impacte paisatgístic que pot tenir aquesta obra, l’entitat ecologista creu que, d’acord amb el planejament urbanístic municipal, la perforació del talús es troba en un espai públic qualificat com a zona verda. I, en aquest sentit, el regidor d’Urbanisme es va pronunciar de forma taxativa ja que va afirmar que l’obra «no pot envair la zona verda».

També a través de les xarxes socials, el regidor del govern Maurici Jiménez confirmava que, arran de la inspecció, l’actuació «sembla correcta, les obres estan incloses en la llicència del xalet». En tot cas, «ho seguirem de prop».

El regidor Josep Maria Solé va ratificar a aquest diari que l’Ajuntament hi estarà a sobre, de manera que després que ahir els serveis tècnics municipals certifiquessin l’adequació de l’obra a la llicència d’obres concedida, avui han de fer un nou informe, ara topogràfic, perquè acrediti si l’actuació d’obertura de l’accés a l’ascensor es troba en terreny de la finca o en la zona verda. «No es pot fer obra fora de la finca. Si aquest és el cas, s’ha excedit», va insistir Josep Maria Solé.

Amb aquesta voluntat de resolodre ràpidament aquesta qüestió, avui l’Ajuntament de Platja d’Aro ha de sortir de dubtes si els treballs han sortit del seu àmbit com sospita el Grup de Natura Sterna o, per contra, la perforació respecte el límit de l’espai privat i no envaeix el públic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.