PLATJA D’ARO CEDEIX I LES COLLES GANXONES SERAN AL CARNAVAL

PLATJA D’ARO CEDEIX I LES COLLES GANXONES SERAN AL CARNAVAL

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro acceptarà, finalment, la inscripció en bloc de les 23 colles de carnaval de Sant Feliu de Guíxols en la rua de carnestoltes del municipi, el dissabte 25 de febrer. La regidora de Turisme i Dinamització Cultural de Platja d’Aro, Imma Gelabert, ho va comunicar per escrit ahir al migdia a l’Associació de Colles de Carnaval Ganxones (ACCG), in extremis, i després d’una llarga negociació contra la intenció inicial del consistori veí de limitar a tretze (les dotze colles i comparses més ben classificades en una mitjana dels darrers anys i la del rei Carnestoltes) el nombre de grups guixolencs.

La idea de la restricció no era nova, i ja havia anat planant sobre la rua en les darreres edicions. Gelabert ho justifica per una qüestió de durada del pas del seguici –comença a primera hora de la tarda i acaba tard al vespre–, tot i que també admetia que hauran d’augmentar la partida pressupostària per a les subvencions a cada carrossa i integrant de colla que vagi disfressat.

Per un “acord definitiu”

La presidenta de l’ACCG, Marta Martínez, celebrava l’acord assolit, però lamentava les setmanes de maldecaps. L’any passat l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ja va intentar posar el límit, però, pel curt marge de temps, es van avenir a ajornar-lo fins a aquest 2017. Amb tot, els grups de Sant Feliu i Santa Cristina d’Aro –també sotmesos inicialment a un límit de dotze que no els afectava, ja que són sis– van defensar la convenció no escrita que totes les colles dels tres municipis tenien la presència garantida en les respectives rues. “No ens agrada haver d’estar cada any discutint, preferiríem tancar un acord definitiu i posar fi al debat”, avançava Martínez, que apostava per girar full a les tensions i agrair el suport de totes les colles i el govern guixolenc.

La firma de Motas

Des de l’executiu ganxó, l’alcalde, Carles Motas, va signar amb Martínez el full d’inscripció en bloc de les 23 colles a la rua de Platja d’Aro, coneixedors, però, que el límit eren tretze. I en les bases de la rua de Sant Feliu publicades ahir hi constava la restricció d’un màxim del 54% del total de colles de Platja d’Aro i Santa Cristina, el mateix percentatge que limitava les de Sant Feliu. Finalment, però, es donava per fet que Sant Feliu retiraria aquesta condició.

En aquesta decisió també ha pesat força el fet que es pogués desfermar una guerra entre rues dels tres municipis. Les colles de Sant Feliu s’haurien retirat en bloc de la rua de Platja d’Aro, tenien l’oferta sobre la taula de desfilar totes a Palamós –el mateix dissabte a la tarda– i, a més de la contraprogramació, començaven a sorgir idees de protesta i boicot sobre el terreny.

LES XIFRES 23colles de carnaval de Sant Feliu (les 22 existents més la del rei Carnestoltes) podran desfilar el dia 25 a Platja d’Aro.

13en volia acceptar nomésel municipi perquè no superessin en nombre les colles i per escurçar la durada de la rua.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.