ACORD LABORAL AMB LA POLICIA LOCAL DE SFG

ACORD LABORAL AMB LA POLICIA LOCAL DE SFG

L’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha anunciat a través d’una nota que s’ha arribat a un acord amb la plantilla de la Policia Local, de manera que es desencalla la problemàtica en el càlcul dels complements de les retribucions de la plantilla.

L’equip de govern actual, en el traspàs de funcions respecte el govern anterior, va trobar elements que eren considerats pels tècnics en la matèria com a qüestionables en el càlcul del complement funcional que percebien els policies en la seva retribució mensual i el va retirar, fet que va provocar que els agents portessin el cas als tribunals; en primera instància el jutge va donar la raó al govern local.

S’anuncia així que “finalment s’ha arribat a un acord satisfactori per ambdues parts que permet avançar en la millora de la situació laboral del cos de la Policia Local”, acord que es ratificarà al ple d’aquest dijous, que ha estat subscrit per la majoria de la plantilla i que s’articula en dues aportacions fonamentals:

1-Una adequació singular dels llocs de treball de la Policia local que ja quedarà en la Relació de Llocs de Treball i que afecta el complement específic per cada treballador de la policia.

2-Un complement específic funcional de 143,6 euros mensuals per prolongar la jornada de 2.5 hores addicionals a les 37.5 hores setmanals de treball efectiu. Aquest complement té caràcter voluntari, no consolidable, condicional i previsible.

Segons el govern, “aquest acord s’emmarca en la idea de modernitzar i millorar els serveis de policia que es presten a la ciutadania, per satisfer les demandes i necessitats ciutadanes en matèria de seguretat. Així, s’han anat fent passes com l’increment de plantilla, recentment realitzat, i també ja s’ha posat fil a l’agulla per invertir en millores en aquest cos: noves armilles que arribaran en breu (ja s’ha fet la contractació), nous vehicles que estan a punt de ser presentats, armes reglamentàries, i una de les prioritats del govern, la instal.lació de càmeres de seguretat a la ciutat. Ja hi ha la inversió aprovada al pressupost municipal. La voluntat de l’Ajuntament és que el servei de policia local sigui percebut com un servei de qualitat i de proximitat amb la ciutadania”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.