El govern de Santa Cristina dona permís d’obres a la granja d’engreix de Solius

El govern de Santa Cristina dona permís d’obres a la granja d’engreix de Solius

 

El consistori torna a demanar a Agricultura el pla de dipòsit de la gallinassa, que compleix el tràmit

 L’informe de l’ACA sobre nitrats encara no ha arribat

La junta de govern de Santa Cristina d’Aro va donar dilluns llum verd a la llicència d’obres i activitat de la granja d’engreix de pollastres al Mas Cateura de Solius, un projecte que des dels inicis ha trobat l’oposició de la plataforma Salvem Solius. L’alcalde, el republicà Xavier Sala, explicava que han ajornat el tràmit durant un mes, per demanar els informes d’Agricultura i l’Agència Catalana de l’Aigua que reclamaven els crítics. Només han rebut la resposta del primer departament sobre el pla de dejeccions, en què es considera que no hi ha duplicitat entre les finques on els promotors preveuen abocar la gallinassa –els excrements que generen els pollastres– i les parcel·les que fa servir una granja lletera propera.

Pel que fa a l’ACA, havia de remetre un estudi sobre la qualitat i nivells de nitrats dels aqüífers de la vall, que desemboca en el curs del Ridaura. Però l’informe no ha arribat dins del termini i l’executiu local ha optat per desencallar l’expedient. Sala argumenta que en la tramitació prèvia s’han corregit les mancances i que el projecte aprovat compleix tots els requisits.

D’aquesta manera, doncs, els promotors ja podrien començar els treballs per a la instal·lació, per bé que el govern local no té clar quina durada tindran les obres, ni si començaran de manera imminent.

LA XIFRA

83.500 pollastres

és la capacitat màxima de la granja d’engreix de pollastres, que ja té llicència d’obres a Solius.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.