MENJAR SALUDABLE AL RESTAURANT, SI ÉS POSSIBLE!

MENJAR SALUDABLE AL RESTAURANT, SI ÉS POSSIBLE!

Quants de vosaltres us veieu reflectits en aquest titular? Moltes persones, pel tipus de feina han de menjar fora de casa, carmanyola o restaurant. En el cas d’endur-nos carmanyola és més senzill a l’hora de controlar plat i ingredients, ja que ets tu mateix qui la prepara, ara el tema canvia quan ha de ser a restaurant.

Menjar a restaurant no ha de ser un limitant per menjar saludable. Ens hem de fer la idea que és com menjar a casa i preguntar-nos, què menjaria a casa? Llavors extrapolar-ho al restaurant.

Per tal d’escollir bones combinacions sempre hi ha d’haver verdures i hortalisses. Un dels dos plats ho ha de ser, ja sigui en: amanides, cremes, verdures bullides, saltades…A la carta sempre trobarem una opció de verdures. Eviteu que vagin acompanyades amb salses, pregunteu al cambrer/a i si en porta, si és que si, que no ho posin.

Quan demaneu el segon, per exemple carn, aviram o peixos, moltes vegades la guarnició sol ser de patates fregides, eviteu-ho, demaneu una guarnició d’amanida, verdures o patata bullida, estareu baixant el poder calòric de la ingesta.

Escolliu coccions o plats senzills, sense grans elaboracions. Eviteu fregits, cassola, salses, arrebossats i decanteu-vos per brasa, planxa, forn, bullit, escaldat, vapor i altres coccions senzilles.

Eviteu complementar amb pa, sobretot si la vostra elecció ha sigut més densa calòricament (per exemple plat d’arròs a la cassola).

Pel que fa a les postres, escolliu fruita, iogurt, músic (sense conyac) o inclús recuit. Eviteu dolços o pastisseria, no és festa, recordeu que és un dia laborable.

En l’apartat de begudes recordeu que hem de beure aigua, deixeu l’alcohol (cervesa, vi i d’altres) o refrescos per festes o moments esporàdics.

Espero que us serveixi d’ajuda, salut i bon profit!

 

Futurmedic Centre Medic

Maria Casanova

Dietista – Nutricionista CAT 747

Crta. Girona, 88

Sant Feliu de Guíxols

+34 972 327 415

recepcio@futurmedic.com

http://www.futurmedic.com

logo-futurmedic-png

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.