FRANCISCO JAVIER MEDINA CONTINUARÀ A LA PRESÓ

FRANCISCO JAVIER MEDINA CONTINUARÀ A LA PRESÓ

El diari El Punt Avui ha informat que Francisco Javier Medina Muñoz, el veí de Sant Feliu de Guíxols que el 29 de gener va causar la mort d’una altra conductora, Laura Fernández, de 25 anys, quan la va envestir amb el cotxe a Fornells de la Selva, continuarà a la presó, on va ser ingressat el 21 de maig passat. Així ho ha resolt l’Audiència de Girona després de la petició de llibertat que va fer la setmana passada el seu advocat, Narcís Badosa. La secció quarta de l’alt tribunal gironí s’hi oposa pel “risc de reiteració delictiva”. I és que han tingut molt de pes en aquesta decisió els antecedents per conducció temerària –estava en suspensió de pena condicionada al fet que no delinquís– i, en gran mesura, els fets que li imputen dues hores abans que es produís l’accident mortal.

Així mateix, els magistrats de l’Audiència de Girona sostenen en la resolució que a la presó de Can Brians està seguint un tractament mèdic per les seqüeles que va tenir durant el fatal xoc, que el van fer estar ingressat a l’hospital durant tres mesos, una assistència que no li podrien donar a la presó del Puig de les Basses de Figueres.

El lletrat de la defensa, Narcís Badosa, va argumentar que és “desproporcionat” que el seu client estigui empresonat ja que té un estat de salut “delicat” que l’ha dut fins i tot a necessitar cadira de rodes. És per això que defensava que era improbable que en el seu estat tornés a delinquir. L’advocat, a més, va al·legar que, si bé és cert que va donar positiu en alcohol, segons el seu parer no superava el límit penal (0,60 mg/l), ni tan sols el que representa una infracció administrativa (0,25 mg/l). I pel que fa al positiu per estupefaents, considera que la prova no és concloent, ja que li van extreure sang a la sala d’operacions de l’hospital, quan ja li havien subministrat medicaments. Així mateix, defensa que el xoc va ser accidental, fruit d’una maniobra evasiva que va haver de fer després de perdre el control quan la roda va tocar el voral.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.