Renoven a Sant Feliu la xarxa elèctrica de la rambla Vidal

Renoven a Sant Feliu la xarxa elèctrica de la rambla Vidal

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols iniciarà d’aquí a pocs dies la renovació integral de les línies elèctriques als dos costats de la rambla Antoni Vidal. Aquesta actuació, a més, també comportarà fer preses d’electricitat noves.

La regidora de Serveis Municipals, Laura Aiguaviva, explica que aquests treballs, que es duran a terme entre el gener i el febrer, formen part d’una important aposta que es porta a terme al voltant de les energies sostenibles: “Calia una intervenció a la rambla Antoni Vidal, com també al carrer Sant Llorenç, amb quadres de llums repartits, els quals es fan servir quan hi ha esdeveniments, el que denominem línies d’activitats o festes; totes aquestes instal·lacions ara mateix no es tenen en condicions”, destaca Aiguaviva, que hi afegeix, que aquest “era un tema que tenia pendent l’Ajuntament des de fa molts anys”.

La intervenció preveu la renovació de la instal·lació de línies elèctriques als dos costats de la rambla Vidal junt amb preses d’electricitat noves. Aquesta acció, segons Aiguaviva, permetrà millorar el que ara per ara es considera una “instal·lació força obsoleta”. Les línies són importants, segons explica la regidora de Serveis Municipals, perquè afecten tots els esdeveniments que es facin en un futur a la rambla, com ara fires comercials, esdeveniments de ciutat, certàmens, actes lúdics o desfilades, entre d’altres”.

La instal·lació existent presentava moltes deficiències, des de caigudes de llum fins a ser massa visibiles. Ara es farà una instal·lació que vol resoldre els dèficits d’aquesta xarxa obsoleta. La inversió és de 45.954 i s’ha adjudicat a l’empresa Mugadas.

Espai estratègic

La rambla Vidal és un dels espais més característics en què es realitzen moltes activitats festives, com pot ser la diada de Sant Jordi, fires artesanes i d’altres, i és un dels punts principals en la instal·lació d’il·luminació de Nadal.

Actualment, el quadre per donar alimentació a totes aquestes activitats està situat al carrer Sant Llorenç, cantonada carrer Major, i malgrat que disposa de totes les proteccions necessàries, la caixa està molt deteriorada i cal fer-hi una intervenció urgent i necessària. Les línies d’alimentació estan penjades als arbres i els subquadres d’endolls estan instal·lats a sobre dels fanals.

Per millorar l’eficiència i la seguretat, es considera adient fer les obres necessàries per soterrar les línies elèctriques i renovar el quadre d’alimentació: “L’actuació no perjudicarà els comerços perquè serà només a les zones al voltant dels punts de llums. Ara aquests es podran buscar als mateixos fanals, la qual cosa representarà una millora molt important”, destaca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.