Operació policial i de diàleg per aturar la crema de cotxes

Operació policial i de diàleg per aturar la crema de cotxes

La crema d’una desena de cotxes ha posat en guàrdia tant la policia com l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Des del 28 de desembre, quan es va produir el primer foc, s’han cremat sis vehicles, quatre més han quedat afectats i també s’han cremat dos immobles. Tots els focs han estat intencionats, i les investigacions apunten a revenges entre traficants de drogues a petita escala que actuen al municipi.

Tots els propietaris dels vehicles implicats són d’origen marroquí, és per això que l’Ajuntament ha demanat la col·laboració de la comunitat islàmica de Sant Feliu de Guíxols per aturar aquest brot de delinqüència.

Motas va voler donar un missatge de tranquil·litat. “Aquest és un fet molt puntual i que des del primer moment s’està investigant.” L’alcalde sosté que s’ha incrementat la vigilància per frenar aquest tipus de fets. “Volem ser molt decisius, perquè cal eradicar de manera contundent aquests actes”, afirma Motas. Sobre els motius dels incendis, el batlle no descarta ni confirma que es tracti d’un afer de drogues, però diu que la investigació està ben encaminada i que “aviat” hi haurà novetats. Motas reconeix que a la població actuen “de manera reiterativa” petits delinqüents i que, a més, són menors. “Aquests delinqüents estan identificats i causen molèsties”, sosté, i per això demana més rigor a la justícia per evitar que tornin a delinquir.

A banda de la policia, l’Ajuntament també està buscant altres vies per solucionar aquest problema. “Estem buscant la via del diàleg amb les comunitats del municipi perquè aquests fets acabin sent història”, expressa l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols. En aquest sentit, també va voler transmetre el missatge que “viure a Sant Feliu, o al nostre país, suposa fer-ho sota unes normes de convivència, i qui no estigui avesat a aquestes normes no hi té cabuda”. “Volem ser contundents amb la investigació policial i la via del diàleg”, adverteix. És per això que des de l’Ajuntament volen “posar-hi fre” demanant la col·laboració de la comunitat musulmana.

D’altra banda, ahir a la tarda hi va haver una reunió a porta tancada entre membres de l’Ajuntament, entre ells l’alcalde, i comandaments de la Policia Local i els Mossos. A la trobada hi estaven citats representats de la comunitat islàmica. En una nota feta pública després de la reunió, Carles Motas va voler expressar que les situacions com les viscudes “són preocupants”, i que l’Ajuntament i la policia “posaran tots els recursos per investigar els casos i contribuir a resoldre’ls sense dilacions”.

Finalment, Motas va recordar ahir que l’Ajuntament té previst augmentar la “seguretat passiva” al municipi amb la instal·lació de càmeres de vigilància. El pressupost del 2017 ja preveu invertir 80.000 euros per a la instal·lació de càmeres que no només enregistraran les matrícules dels vehicles que entrin i surtin del municipi sinó que també gravaran la via pública. L’objectiu és que les cinc primeres càmeres ja estiguin funcionant abans de l’estiu i que, a final del 2017, ja se n’hagin instal·lat, una quinzena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.