Sant Feliu destina 400.000 euros a asfaltatges i voreres

Sant Feliu destina 400.000 euros a asfaltatges i voreres

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols invertirà les pròximes setmanes 400.000 euros en la renovació del paviment d’una vintena llarga de carrers i espais públics del municipi i la millora de trams de voreres. En el cas dels reasfaltatges, els treballs tenen una dotació de 225.000 euros, s’han adjudicat a Aglomerats Girona i van començar dilluns, pels carrers Francesc Isgleas, Narcís Masó, Carles Rahola i Francesc Ferrer Guàrdia –entre les Bateries i el sector Urcatusa.

Les feines continuaran les pròximes setmanes en altres punts del sector de Sant Pol –Verbània, Demazel, l’accés als apartaments Estel i el camí de la Caleta–. Els diners surten de la partida d’inversions d’aquest any, i l’executiu guixolenc de TSF, ERC i el PSC avancen que l’any que ve hi haurà un nou paquet d’actuacions de millora.

El regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, considera que l’obra és d’envergadura per dos motius: “L’ampli ventall de vies i carrers que s’arranjaran i la importància econòmica que representa aquesta actuació.” El tinent d’alcalde detalla que els treballs de pavimentació aniran avançant les pròximes setmanes, depenent de la meteorologia, i també arribaran a altres zones del municipi, com ara l’extrem est del passeig dels Guíxols, Ginebra i Pujades –a la Pineda d’en Tell– i altres zones, com ara els eixos dels carrers València i Lleida, que s’encreuen a la plaça Salvador Espriu del barri de Vilartagues. En tots dos carrers, la partida complementària de 175.000 euros per a la millora de voreres preveuen altres mesures per potenciar-hi la seguretat viària. L’actuació per reparar les voravies va començar la setmana passada, a càrrec de l’empresa Construccions Massachs, al carrer del Mall –entre els carrers Llibertat i Santa Magdalena– i un en un tram del carrer Jofre

Centres educatius

En la planificació han inclòs també itineraris i espais d’influència de centres educatius, com ara el reasfaltatge del carrer Abat Sunyer, d’accés a l’institut Sant Elm; dels carrers del Mall, Jofre, Hernán Cortés i Llibertat, als entorns de l’escola Gaziel, i la urbanització de l’esplanada annexa a l’escola Ardenya.

Pel que fa a zones d’estacionament de vehicles, també es repassaran les que hi ha a tocar del pavelló d’esports Carles Nadal i al barri del Poble Nou, i les peces aixecades per l’arbrat del parc de les Dunes a l’avinguda de Jaume I, a Sant Pol.

Les obres queden al marge, però, de les altres millores de carrers previstes en el pressupost, com ara la reurbanització dels trams inicials dels carrers de Sant Llorenç, Sant Domènec, Creu i Sant Antoni i la reforma del tram del carrer Colom que dóna accés a la zona portuària.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.