Sant Feliu torna a aturar les obres de construcció de l’hotel de luxe Alàbriga

Sant Feliu torna a aturar les obres de construcció de l’hotel de luxe Alàbriga

L‘Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha ordenat tornar a paralitzar de forma provisional dues obres incloses en la construcció de l´hotel de superluxe Alàbriga, a la carretera de Sant Feliu de Guíxols a Sant Pol: una per urbanitzar la calçada sense autorització municipal i l´altra per afectació d´uns arbres en la construcció d´una piscina. Aquestes obres ja van ser aturades l´octubre passat.

Segons va informar ahir el consistori, aquesta decisió es va executar a través de dos decrets d´alcaldia amb data del 4 i 11 de novembre. En el primer cas, tècnics municipals van observar que es realitzaven obres d’urbanització a la calçada i voreres de la carretera de Sant Feliu a Sant Pol davant la finca del futur hotel que no estan autoritzades ni per l’Ajuntament ni per Costes. «Aquestes obres s’estaven portant a terme sobre un vial públic, i afectaven serveis urbanístics i sense direcció d’obres per part d’un tècnic competent» va explicar ahir el consistori a través d´un comunicat.
En el segon cas, l´Ajuntament va intervenir perquè la llicència atorgada era per la construcció d´una piscina de 100,99 m2 i l´execució de les obres es condicionava a la preservació d’un nombre determinat d’arbres i elements vegetals. Segons l´Ajuntament, un informe d’inspecció d’obres del passat 10 de novembre va determinar que el vas de la piscina doblava les dimensions de la llicència concedida, i l’excés d’excavació del vas de la piscina havia afectat severament les arrels de cinc arbres que s´havien de mantenir. «Allà on s´està construint aquesta piscina és una zona molt sensible, i volem ser molt escrupolosos, perquè no volem que per culpa del turisme, es faci malbé el medi ambient» va dir el regidor de turisme, Salvador Calabuig (PSC).

L’Ajuntament ja ha notificat a l’empresa constructora la paralització, i aquesta disposa de quinze dies per presentar les al·legacions que considerin. Tot i això, mentre es realitza aquest procés, l´empresa ha de fer un tractament a l´arbrat afectat.

Paralitzades a l´octubre

L´Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ja va aturar aquestes obres de la segona fase de l’hotel de superluxe, l’octubre passat, perquè les havien iniciat sense la corresponent llicència, motiu pel qual el consistori va obrir un expedient a la promotora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.