Llagostera, Sant Feliu i la Vall d’Aro volen unir serveis.

Llagostera, Sant Feliu i la Vall d’Aro volen unir serveis.

Segons Informa El Punt Avui Els alcaldes de Llagostera, Fermí Santamaria, i Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó, van iniciar ahir les converses entre tots dos municipis per estudiar possibles fórmules de col·laboració i mancomunació de serveis, com ara l’ús compartit d’equipaments i instal·lacions esportives o la possibilitat de comprar conjuntament determinats materials per aconseguir descomptes i preus més avantatjosos.

Santamaria va matisar que la reunió és només un primer pas, ja que tots dos alcaldes també conversen amb els homòlegs de municipis com ara Castell-Platja d’Aro, Santa Cristina, Tossa de Mar o Calonge. En les pròximes setmanes podrien fer una trobada conjunta per posar en comú el ventall d’opcions.

L’objectiu comú que destaquen els alcaldes és: “Compartir obres que tenim fetes i mirar d’estalviar entre poblacions veïnes.” Entre Llagostera i Sant Feliu, per exemple, el segon municipi podria facilitar l’ús del pavelló a equips llagosterencs o oferir tarifes especials als veïns del poble que es vulguin abonar per fer ús del complex esportiu ganxó, avançava Albó.

Altres possibilitats són mancomunar la promoció turística, de rutes de BTT, els serveis de desbrossament de zones verdes i parcel·les forestals o el manteniment de ferms i voreres. El primer tinent d’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Josep Maria Solé, recorda que el cost d’aquests contractes “surt més a compte com més superfície cal asfaltar”, perquè s’optimitza la despesa de moure la maquinària i la càrrega d’aglomerat.

Fa tot just un mes, l’alcalde de Santa Cristina d’Aro, Josep Llensa, ja es mostrava partidari de la col·laborar amb les poblacions veïnes. També era un dels punts comuns dels programes electorals dels alcaldables de CiU, que tenen ara totes aquestes alcaldies –llevat de la de Tossa–. Per Solé, però, la bona entesa entre els alcaldes de la federació no impedeix que s’hi sumin governs d’altres colors.

Potenciar la mancomunitat del Ridaura

Llagostera, Sant Feliu, Castell-Platja d’Aro, Santa Cristina i Calonge podrien aprofitar la figura jurídica de la Mancomunitat dels Municipis de la Conca del Riu Ridaura, que ja els aplega des del 1987 i gestiona l’abocador de residus municipals de Solius. L’ens podria articular les compres i serveis comuns a les cinc poblacions. A banda podrien recórrer a convenis de col·laboració a dues o més bandes per regular l’ús compartit d’instal·lacions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.