Santa Cristina enllesteix la nova plaça de Catalunya.

Santa Cristina enllesteix la nova plaça de Catalunya.

Segons El Punt Avui Les obres de remodelació de la plaça de Catalunya de Santa Cristina –l’esplanada que hi ha davant el nou edifici on hi ha l’Ajuntament, els serveis socials, el centre de dia o el CAP– han acabat aquesta setmana amb els darrers treballs de jardineria, que han anat a càrrec d’un grup de joves de la Casa d’Oficis Les Gavarres.

La plaça conserva el paviment de sauló, però refet i amb un tractament químic que el fa més resistent i, alhora, transmet una imatge menys dura. La reforma ha delimitat la zona d’aparcament de cotxes i motocicletes, que fins ara no estava ordenada, a l’extrem més allunyat dels edificis.

Els accessos a les dependències, alhora, s’han pavimentat de nou i al voltant dels pins s’han articulat diversos parterres amb plantes autòctones. S’ha evitat plantar-hi gespa perquè és més cara de mantenir i requereix una elevada despesa d’aigua per al reg.

Sense vehicles pesants

Les obres també han inclòs la renovació dels fanals i el mobiliari urbà. I comporta un canvi: a partir d’ara, els vehicles de transport de càrrega s’hauran d’estacionar al pàrquing que hi ha a tocar de la sala polivalent, en una zona reservada perquè no malmetin el paviment. En conjunt, el projecte d’obres redactat per l’àrea d’Urbanisme del consistori s’ha completat durant els mesos d’estiu amb un pressupost de 258.000 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.