Refan el ferm a la carretera entre Romanyà i el Mas Nou

Refan el ferm a la carretera entre Romanyà i el Mas Nou

El vial que connecta el nucli cristinenc de Romanyà de la Selva –a les Gavarres– amb Platja d’Aro a través de la urbanització del Mas Nou estarà tallat al trànsit, d’entrada, fins al 21 d’octubre. El motiu és la fase final de les obres de renovació del ferm, després que a l’estiu l’empresa contractada per l’Ajuntament de Santa Cristina hi fes els treballs previs per eixamplar el traçat, amb el desbrossament i tala d’alguns arbres que envaïen els vorals i les futures cunetes.

El municipi, segons ha explicat l’alcalde, el republicà Xavier Sala, ha assumit tot el cost dels treballs, de 109.000 euros, amb el compromís previ de la Diputació d’integrar la carretera en la seva xarxa viària i assumir-ne les despeses de manteniment.

Els treballs s’han reprès aquesta setmana. La intervenció comprèn el tram cristinenc, d’uns quatre quilòmetres de longitud, entre Romanyà i el límit amb Castell-Platja d’Aro, al Golf d’Aro Mas Nou. De moment les feines es concentren a aixecar el ferm malmès per compactar-lo posteriorment i estendre una capa nova d’asfalt amb conduccions d’aigües pluvials.

El municipi i l’adjudicatària, Construccions Fusté, van pactar ajornar el tall de trànsit fins aquest mes, per mantenir-hi la possibilitat de circular a l’agost, quan hi ha moltes segones residències habitades.

La carretera és molt útil per als veïns de Romanyà i la part alta de la urbanització de la Roca de Malvet –que van recollir signatures perquè s’arreglés– per arribar a Platja d’Aro o enfilar la C-31 cap al nord, sense necessitat de baixar per Bell-lloc i travessar el nucli cristinenc.

Quan l’autovia encara no s’havia desdoblat, molts conductors també feien servir la drecera per saltar-se les cues dominicals de vehicles entre Platja d’Aro i Llagostera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.