Llum verd a desviar la riera del Vilar a Santa Cristina

Llum verd a desviar la riera del Vilar a Santa Cristina

 

Urbanisme aprova definitivament el pla especial d’obres hidràuliques pendent per resoldre la inundabilitat al sector urbanístic Riera dels Molinets

 El seu desenvolupament fa anys que està encallat

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) va publicar ahir un edicte de la Comissió d’Urbanisme que aprova definitivament el pla especial d’infraestructures hidràuliques per al desviament de la riera del Vilar, promogut per l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro. El projecte ha de resoldre l’ordenació de l’àmbit de la conca i els problemes de drenatge i inundabilitat, “a causa de la insuficiència de la capacitat hidràulica de la llera”. Així, es donarà seguretat a les parcel·les incloses en el sector urbà de desenvolupament (SUD) número 13 Riera dels Molinets, del pla urbanístic cristinenc.

 

En l’àmbit, projectat fa anys i encallat per la necessitat de resoldre els problemes d’inundabilitat, la promotora Immobiliària Mar té previst construir-hi 211 habitatges, nou forats de golf i un hotel. Segons els estudis previs, el projecte de desviament del curs de la riera tindria un cost aproximat d’uns 995.000 euros per obrir una canalització alternativa i avançar la desembocadura al riu Ridaura. D’acord amb un conveni signat el maig del 2012 per l’aleshores alcalde, Josep Llensa, i Immobiliària Mar, la promotora, com a propietària majoritària del sector, assumia “el compromís de finançar i satisfer la totalitat del cost previst” de les infraestructures hidràuliques. A canvi, el consistori va incrementar l’edificabilitat prevista anteriorment –de 7.064 metres quadrats– fins als 8.653.

Tres anys de termini

El conveni del 2012 establia un termini de sis anys per tirar endavant les obres, i l’edicte publicat ara pel Departament de Territori i Sostenibilitat, quatre anys després, escurça el període d’execució a tres anys. La promotora, de moment, no haurà de fer cap obra d’urbanització complementària per al desenvolupament del pla especial, més enllà de l’endegament de la riera amb una nova canalització de 735 metres de longitud i amplades que varien entre els 10 i els 29 metres.

 

LA XIFRA

735 metres de nova canalització resoldran la manca de capacitat hidràulica de la riera del Vilar pel SUD 13 cristinenc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.