Llibertat amb càrrecs per les monitores alemanyes acusades de desordre públic

Llibertat amb càrrecs per les monitores alemanyes acusades de desordre públic

El jutge de guàrdia de Sant Feliu va decretar ahir llibertat amb càrrecs per les cinc monitores alemanyes detingudes per desordres públics el dimarts a Platja d’Aro. Les noies havien organitzat un flashmob pels carrers de la vila que diverses persones van confondre amb un atac amb armes de foc. Els fets es remunten a la nit del dia 2, al voltant de les 22.00 h, quan Mossos d’Esquadra, Policia Local de Platja d’Aro i altres serveis d’emergències van començar a rebre nombroses trucades que alertaven d’un possible tiroteig a la zona comercial i lúdica de la població.

Tant els agents locals com els mossos s’hi van adreçar ràpidament per comprovar els fets. En arribar al lloc, van comprovar que tot havia estat una falsa alarma i que es tractava d’un flashmob en què un grup de turistes alemanys haurien simulat la identificació d’un personatge famós caminant pel carrer mentre un grup de persones corria darrere aquest personatge per fer-li fotografies i intentar aturar-lo.
Els ciutadans que es trobaven a la vila van confondre aquesta persecució per part dels participants de la performance amb un possible atac amb arma de foc, fet que va generar una alarma social i una estampida de persones a diferents establiments, comerços i restaurants. A causa de l’ensurt algunes persones van patir caigudes sobtades i alguna taquicàrdia.
Entre els ferits, tres persones van ser ateses a l’Hospital de Palamós per contusions lleus i vuit persones al CAP de Platja d’Aro per atacs d’ansietat i contusions lleus. El Sistema d’Emergències Mèdiques i Protecció Civil de Platja d’Aro van donar assistència i recolzament a la gent que ho necessitava.
Els mossos i la policia local de la població van restablir la calma a la població i van detenir a cinc dones, de nacionalitat alemanya, com a presumptes autores d’un delicte contra l’ordre públic.
Ahir, les cinc detingudes van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció Número 3 de Sant Feliu, el qual n’ha decretat la llibertat provisional amb càrrecs per desordres públics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.