La jutge deixa en llibertat les cinc detingudes per la broma que va provocar una nit de pànic a Platja d’Aro

La jutge deixa en llibertat les cinc detingudes per la broma que va provocar una nit de pànic a Platja d’Aro

La jutge del Jutjat d’Instrucció 3 de Sant Feliu de Guíxols ha decretat llibertat provisional sense cap mesura cautelar després de prendre declaració a les cinc dones detingudes en relació amb un flash mob a Platja d’Aro, en una causa oberta per suposats desordres públics. Les cinc dones, quatre d’elles han declarat amb intèrpret, estan a disposició del jutjat cada vegada que siguin requerides.

Els Mossos d´Esquadra havien detingut les cinc monitores de nacionalitat alemanya d´entre 20 i 25 anys acusades d´originar el pànic pels carrers de Platja d´Aro després de participar en una ‘flash-mob’ que va portar els turistes a pensar que es tractava d’un atac terrorista. Segons fonts policials, les cinc arrestades, per un presumpte delicte contra l´ordre públic,que van passar a disposició judicial aquest dimecres al matí a Sant Feliu de Guíxols.

Com a conseqüència dels fets, es van haver d’atendre vuit persones al CAP de Platja d’Aro dues per un atac d’ansietat i sis més per contusions- i tres més a l´Hospital de Palamós. Un dels casos, a més, va ser per taquicàrdia. La ´flash-mob´ consistia en què un grup de turistes alemanys simulaven la identificació d´un personatge famós caminant pel carrer i tot un grup de persones el perseguien per fer-li fotografies i l´intentaven aturar. Va ser aleshores quan els ciutadans van confondre aquesta persecució amb un possible atac amb arma de foc.

L´alcalde de Platja d´Aro, Joan Giraut, ha explicat aquest dimecres al matí que esperaran que les monitores passin a disposició del jutge per decidir si els demanen algun tipus de responsabilitat des de l´Ajuntament.

Giraut ha comentat que en els primers moments es va generar “un estat d´alarma molt gran” ja que a les deu de la nit el passeig i els carrers del municipi presentaven una gran afluència de vianants, sumat a la situació d´alerta com a conseqüència dels darrers atemptats jihadistes com el de Niça. A més, ha recordat que en els primers moments el ´boca-orella´ va fer que en un primer moment es parlés d´un tiroteig i de ferits, fet que va fer entrar molts ciutadans en botigues per protegir-se.

L´alcalde ha assenyalat com des del primer moment va pensa que havia passat “alguna cosa greu” però que amb el pas dels minuts es tractava d´una falsa alarma i que van constatar les detingudes no van fer servir armes reals ni simulades.

Els fets es van produir al voltant de les deu la nit quan una ´flash-mob´ duta a terme pels detinguts va generar el pànic entre la gent que es trobava a l´Avinguda Cavall Bernat i que es va anar escampant pels carrers del municipi. Segons alguns testimonis, els autors anaven vestit de negre i haurien simulat uns trets mentre ho gravaven. La gent que hi havia pels voltants va pensar que era una situació real i automàticament hi va haver una fugida de gent que van córrer buscar refugi alhora que alertaven a qui trobaven que fessin el mateix.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.