Manifestació a Sant Feliu contra la vaga d’escombriaires

Manifestació a Sant Feliu contra la vaga d’escombriaires

 

http://www.elpunt.cat

La vaga dels treballadors de l’empresa concessionària del servei de recollida de deixalles de Sant Feliu de Guíxols, Cepsa, ha crispat veïns i comerciants, que veuen que els pot afectar en el moment més àlgid de la temporada turística i, a més, per la festa major. La vaga tindrà lloc del 30 de juliol al 14 d’agost.

Per mirar de fer un front comú, i des de la iniciativa popular, veïns i comerciants impulsen a través de les xarxes socials una concentració, que volen dur a terme divendres, a les sis de la tarda, per tal de mostrar el seu rebuig a la vaga, tot i entendre que és un dret que tenen els treballadors. Però, a més, han preparat una instància marc, que es pot trobar en diversos establiments com ara la papereria Roldós, Tot Impressió i el restaurant Can Noguera, per entrar per registre a l’Ajuntament. En la instància es vol deixar clar que les taxes que es derivin del servei de recollida d’escombraries i neteja viària s’han de valorar i, en conseqüència, se sol·licita que es descomptin i es retorni la part proporcional de taxes i impostos d’aquest servei de neteja viària i recollida d’escombraries. A més, es demana que, un cop calculats els perjudicis que comportarà la falta de prestació del servei, s’atenguin immediatament aquestes reclamacions. Els afectats estan preocupats perquè, segons expliquen, hi ha la intenció de no respectar els serveis mínims, cosa que podria convertir els carrers de Sant Feliu en un autèntic abocador.

El sindicat CCOO assenyala que s’ha vist forçat a convocar la vaga per desencallar la negociació del nou conveni col·lectiu i satisfer les reivindicacions de la plantilla. L’alcalde, Carles Motas, defensa que la vaga no és la millor manera de “pressionar” i encara menys en aquestes dates “tan sensibles”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.