La terra del Guíxols Arena s’aprofitarà per habilitar un nou pàrquing temporal

La terra del Guíxols Arena s’aprofitarà per habilitar un nou pàrquing temporal

 

http://www.elpunt.cat

 

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha desencallat una jugada a dues bandes que li permet, per un costat, estalviar-se el cost de dur fins a l’abocador 4.000 metres cúbics de terra i sauló sobrants de les obres al Guíxols Arena, i, per l’altre, aprofitar-los per habilitar un nou aparcament provisional per a aquest estiu a l’esplanada annexa l’antiga fàbrica surera Ileco, al sector de Mascanada de Ponent.

El regidor d’Urbanisme i Obres, Josep Saballs, explicava ahir que han signat un acord de lloguer amb els dos propietaris del sector urbanístic per fer servir els terrenys durant els pròxims sis mesos. Saballs detallava que els terrenys que es destinaran a aparcament, descomptant-ne la superfície de l’antiga fàbrica de Can Rosselló i el xalet amb façana al carrer Mascanada –dos immobles protegits que ja pertanyen a l’Ajuntament–, fan uns 13.000 metres quadrats i hi caben uns 300 cotxes. L’actuació municipal, que costarà uns 34.000 euros, preveu el desbrossament de vegetació i arbrat –llevat de sis arbres protegits en l’inventari de patrimoni– i la retirada d’una capa superficial de terra tova, la compactació de la nova i l’obertura dels accessos, però no s’hi posarà enllumenat.

Accés de vianants cèntric

L’entrada de vehicles es farà per l’accés al complex de Mundial Cork, a la cantonada de la ronda de Ponent amb els carrers Pecher i Mascanada, però el regidor destacava que els vianants també hi podran accedir a peu per l’altre extrem, a la confluència de Bruc, Santa Magdalena i Antoni de Capmany, a poc més de cinc minuts a peu del passeig del Mar.

El lloguer inicial expirarà el 14 de novembre i té un preu equivalent a l’IBI anual que grava el solar, però Saballs no descarta poder-lo renovar d’any en any mentre els promotors no desenvolupin el sector. Mentrestant, però, l’espai facilitarà l’estacionament gratuït a l’estiu i, sobretot, per la festa major.

Font de la notícia: El Punt-Avui

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada