Denuncien un home per pescar un tonyina vermella a Sant Feliu

Denuncien un home per pescar un tonyina vermella a Sant Feliu

 

tonyina-vermella

Efectius del Grup de Suport Marí del cos d’Agents Rurals han denunciat un home que havia capturat un exemplar de tonyina vermella en aigües de Sant Feliu de Guíxols. La captura amb mort de la tonyina en la pesca esportiva recreativa està prohibida i el pescador va incomplir la normativa en diversos aspectes, entre altres per haver agafat el peix quan era època de veda, per no tenir autorització i per no haver declarat la captura.

Els agents van localitzar una embarcació d’esbarjo que estava practicant la pesca recreativa esportiva i que havia capturat un exemplar de tonyina vermella en aigües marítimes de Sant Feliu de Guíxols. Això va ser la setmana passada mentre els efectius feien tasques de vigilància marítima costanera i van seguir l’embarcació fins a poder localitzar-la en un port nàutic de Platja d’Aro.

Un cop allà, van inspeccionar l’embarcació amb la finalitat de corroborar els fets que havien observat a distància. Durant el control de talles mínimes, els agents rurals van identificar la captura com un exemplar de tonyina vermella (Thunnus thynnus), el qual mesurava 125 centímetres i pesava 40 quilograms.

En plena veda i sense permís

El pescador denunciat incomplia la normativa vigent en nombrosos aspectes. Havia capturat la tonyina en època de veda -període hàbil del 16 de juny al 14 d’octubre, o bé fins que s’esgoti la quota anual de captures de l’any 2016-.

A més, l’embarcació recreativa no disposava de l’autorització específica per a la captura d’espècies de protecció diferenciada atorgada per l’esmentat Ministeri espanyol. I el pescador tampoc no va formalitzar la declaració de la captura i va realitzar el desembarcament en un port no autoritzat i sense l’avís previ obligatori.

Pel que fa a l’exemplar de tonyina vermella, els Agents Rurals destaquen que no es va poder certificar veterinàriament com a apte per al consum i que es va gestionar i eliminat com a residu orgànic.

La captura amb mort de la tonyina vermella en la pesca esportiva recreativa és prohibida. Segons els Agents Rurals, les captures s’han de realitzar mitjançant una pesca responsable en què les tonyines es pesquen sense mort i són retornades novament al medi marí. No obstant, afirmen en un comunicat, que la normativa vigent permet dues captures per mort accidental per temporada per a aquelles embarcacions d’esbarjo que disposin de l’autorització específica corresponent del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient per a la captura d’espècies de protecció diferenciada.

Des de l’any 2008, la tonyina vermella disposa d’un Pla de recuperació específic de l’espècie davant de la minva dels exemplars presents en l’oceà Atlàntic Oriental i al mar Mediterrani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.