Feines forestals a Sant Feliu contra incendis a l’Ardenya

Feines forestals a Sant Feliu contra incendis a l’Ardenya

 

http://www.elpunt.cat

Les feines de prevenció d’incendis forestals a la zona protegida de l’espai d’interès natural (PEIN) de l’Ardenya i Cadiretes s’ha centrat, al terme de Sant Feliu de Guíxols, en l’esclarissada de 18 hectàrees de bosc. En total, però, el regidor de Medi Ambient, Salvador Calabuig, detalla que la Generalitat, a través de Forestal Catalana, ha actuat en una superfície global de 22 hectàrees, sumant-hi les franges entorn a la carretera de Pedralta i el camí de Sant Benet, al límit entre la zona residencial de Casa Nova i l’àmbit protegit.

Els treballs han afectat tant finques de propietat pública com privada, i a més de reduir l’excés de massa boscosa –tot esponjant la distància entre copes per alentir la propagació d’un hipotètic incendi– s’han eixamplat i aplanat vials d’accés. Les dues actuacions pertanyen a un paquet més ampli adjudicat a l’empresa Fitor Forestal.

En el cas de Casa Nova, s’ha treballat perquè tres quilòmetres de camí, des del capdamunt de la urbanització fins al paratge de Sant Benet, siguin transitables per a vehicles pesants de bombers i ADF en cas d’emergència. D’altra banda, a l’àmbit de Pedralta i el Mas Rigau, a més de desbrossar les cunetes de la pista asfaltada d’accés, l’actuació d’esclarissada s’ha concentrat al sud de l’esplanada de l’ermita i al nord del puig d’en Jofre, a tocar de la intersecció de dues línies elèctriques.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.