Les obres de l’Hotel Elke es compliquen

Les obres de l’Hotel Elke es compliquen

 

façana_elke-325x273

Les obres del futur hotel Elke –a l’illa on hi havia els antics Rex I i Les Noies dels germans Anlló– han quedat aturades en les darreres setmanes pels problemes detectats en una de les dues façanes amb elements patrimonials que els promotors de l’establiment han de conservar. El projecte preveia integrar-les en el nou edifici. Però un cop completat l’enderroc dels dos vells hotels, es va comprovar que la façana de la rambla presenta un elevat risc d’esfondrar-se quan s’abordi l’excavació prevista per aixecar la nova estructura.

Experts del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat han analitzat el cas i recomanen, en un informe, arrencar els esgrafiats i els elements d’interès patrimonial. El regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, explica que és una operació delicada però que s’ha fet molts cops, per exemple per extreure frescos i pintures murals, però tot plegat està pendent d’una prova pericial a la façana.

En cas que els resultats determinin que l’arrencada és inviable, Saballs diu que l’alternativa seria reforçar els fonaments de la paret –originalment molt precaris– perquè resisteixin les vibracions de l’obra. Els promotors ja han presentat el projecte executiu de les obres i un cop s’hagi solucionat la conservació de la façana signaran l’acta de replanteig per poder reprendre els treballs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.