Sant Feliu enviarà a Vilartagues el gros d’autocaravanes

Sant Feliu enviarà a Vilartagues el gros d’autocaravanes

 

http://www.elpunt.cat

Els municipis de la Costa Brava són una destinació puixant per als propietaris d’autocaravanes, que tendeixen a concentrar-se en espais sense regular per estalviar-se la despesa en àrees i càmpings de pagament. El fenomen s’ha deixat notar per Setmana Santa a l’aparcament gratuït del primer revolt de la carretera de Sant Feliu de Guíxols a Tossa, ple a vessar d’autocaravanes. I el municipi hi ha instal·lat un gàlib per impedir-los l’accés.

El motiu és que les llargues estades d’algunes autocaravanes hipotequen un lloc d’estacionament amb capacitat per a més d’un centenar de cotxes. L’afluència d’autocaravanes s’ha disparat des que l’àrea municipal de Platja d’Aro s’ha tancat, coincidint amb l’inici de la temporada turística en què obren els càmpings. Però la intenció tampoc és foragitar els autocaravanistes de Sant Feliu, ja que la restricció arriba acompanyada de l’anunci que es mantindrà el petit aparcament inicial d’autocaravanes a la ronda Narcís Massanes –on caben una vintena de vehicles i ben a prop del centre urbà– i se n’habilitarà un de nou a l’esplanada que hi ha a tocar de l’àrea de barbacoes de Vilartagues, entrant a la població des de Girona i Barcelona per la C-65. La previsió és que hi càpiguen una seixantena d’autocaravanes més.

L’alcalde, Carles Motas, deixava clar que volen continuar comptant amb el públic del col·lectiu autocaravanista, però “compaginant-ho” amb el dels visitants que necessiten aparcar. Respecte a la ubicació més allunyada del nucli urbà i la platja, defensava que és el model que s’aplica arreu d’Europa, amb àrees als afores de les poblacions, i que habitualment els usuaris disposen d’un segon vehicle o bicicletes per desplaçar-se des de l’autocaravana.

L’aparcament es condicionarà en els pròxims mesos, una operació que haurà de costejar l’empresa que aconsegueixi la concessió. Pel que fa al pàrquing per a cotxes a la carretera de Tossa, de moment es mantindrà amb el ferm de terra, però el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, avançava que el pavimentaran, mentre treballen en el projecte de pàrquing a La Corxera.

LA XIFRA

80
places
municipals per a autocaravanes hi haurà a Sant Feliu, i tindran una tarifa d’entre 5 i 10 euros per dia.

Tarifes d’entre 5 i 10 euros per dia, amb serveis

L’executiu guixolenc treballa per treure l’explotació dels dos aparcaments d’autocaravanes –l’actual i el projectat a Vilartagues– a concessió durant quatre anys, prorrogables. Per primer cop seran de pagament, amb una tarifa diària que estimen entre els 5 i els 10 euros, com a màxim, però com a contrapartida hi haurà control per part d’una empresa i els usuaris tindran accés als serveis bàsics, com ara punts de càrrega i desguàs d’aigua, electricitat i internet. En el concurs, el govern ganxó hi preveu una darrera condició, que és la possibilitat de demanar que l’esplanada s’alliberi d’autocaravanes com a màxim cinc dies a l’any, quan hi hagi concerts de gran format a l’espai annex del Guíxols Arena i serveixi per a l’estacionament dels vehicles d’alguns espectadors.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.