L’Ajuntament estudia un nou model pel lateral interior del Passeig del Mar

L’Ajuntament estudia un nou model pel lateral interior del Passeig del Mar

 

passeig_lateral-325x239

Una de les principals actuacions viàries que l’Ajuntament té programades per a aquest 2016 és la reforma del tram inicial de quatre carrers pendents d’adequar a la zona de prioritat per a vianants del nucli històric: els carrers Sant Llorenç, Sant Domènec i Sant Antoni i el carrer de la Creu, des del passeig del Mar fins a les interseccions respectives amb el carrer de la Rutlla. L’actuació, alhora, s’aprofitarà per començar a reduir el trànsit al vial lateral del passeig marítim, ja que la calçada a un únic nivell dels carrers Sant Llorenç i Sant Antoni arribarà fins al bulevard de sauló, com ja passa en el cas de la rambla Vidal.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Josep Saballs, defensa el “canvi de tendència” per mirar de reduir el trànsit al lateral, un recorregut obligat ara mateix per accedir o sortir de l’aparcament subterrani de la plaça del Mercat, però en el cas del trànsit veïnal voldrien canalitzar-lo cap al carrer de Girona i els carrers de la Creu –de pujada– i Algavira –de baixada fins a la rambla del Portalet.

Obres a la tardor

La intenció inicial del govern ganxó era dividir l’execució dels treballs entre la primavera –en el cas dels dos carrers que no tenen continuïtat al nord per al trànsit– i la tardor per als dos restants. Però al final han decidit considerar tota l’actuació com un sol projecte i posar-lo a contractació amb vista a la tardor. Saballs argumentava ahir que accelerar els treballs podria haver implicat que hi hagués obres en curs a l’estiu, o bé aturades a mig fer. I han preferit agrupar els treballs en una sola tongada. El pressupost per posar a subhasta el paquet d’obres s’acostarà als 583.000 euros, una de les inversions més destacades previstes ara per a aquest any, a banda de les graderies i el condicionament de l’espai Guíxols Arena per a aparcament i concerts a tocar del camp de futbol de Vilartagues. Amb la incorporació de romanents, però, anunciaran altres inversions en les pròximes setmanes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.