Comerciants de Sant Feliu defensen l´actiu de la via ferrada

Comerciants de Sant Feliu defensen l´actiu de la via ferrada

 

SGR021BE001181643.jpg

El posicionament del Grup de Natura Sterna i del seu president Jaume Ramot sobre l’activitat de la via ferrada de la cala del Molí de Sant Feliu de Guíxols en un article publicat per aquest diari ha motivat la resposta d’una associació de comerciants ganxona, l’Associació Guíxols Comerç i Turisme, que manifesta el seu «suport incondicional a la continuïtat» de l’activitat i apel·la al diàleg. Ramot i l’entitat ecologista qüestionen la idoneïtat del recorregut de l’activitat ja que a la zona hi ha una espècie protegida, el corb marí emplomallat. La presència d’un sector de nidificació d’aquesta au i del xoriguer comú -que també està protegit- va motivar que aquest desembre els Agents Rurals desmuntessin la major part del material de subjecció i seguretat de la zona per on es preveia ampliar la via ferrada. La intervenció va estar motivada per una denúncia del Grup de Natura Sterna al Departament de Medi Natural.
La carta de Ramot va ser publicada el 8 de març passat i estava motivada pel rescat d’un home, quatre dies abans, en què va intervenir un helicòpter. El soroll va foragitar una parella de corbs marins, per la qual cosa el president del Grup de Natura Sterna demanava qui es faria responsable del «fracàs reproductiu d’espècies protegides en un lloc protegit?».
L’associació de comerciants afirma que la via ferrada compta amb tots els permisos i inspeccions per al seu funcionament i defensa que és un actiu més per al turisme perquè els seus usuaris fan una despesa directe en el comerç, la restauració i els hotels de la ciutat. L’entitat considera que «qüestionar l’impacte en el medi natural i posar en qüestió la seguretat de l’indret ens sembla excessiu i totalment fora de lloc».
Ramot ha manifestat al respecte que Natura Sterna no vol el tancament de la via, sinó una regulació que podria passar per aturar l’activitat en l’època de nidificació de les aus, alhora que creu que el seu traçat s’hauria d’haver consensuat. El president ha afegit que l’aposta turística de l’entitat és l’oci a l’aire lliure, però respectant la fauna i la flora dels llocs on es practica i recorda que el patrimoni natural també és un actiu per al turisme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.