PLANTEGEN LA REMODELACIÓ DE L’ANTIC HOSPITAL

PLANTEGEN LA REMODELACIÓ DE L’ANTIC HOSPITAL

 

600-HOSPITAL_

Aquest mes de març es fan les incorporacions de romanents de tresoreria de l’exercici 2015 que permetrà augmentar la partida d’inversions prevista en el pressupost del 2016.
Entre la bateria de projectes que l’equip de govern té damunt la taula es contempla que les dependències municipals de l’edifici de Les Vetlladores es traslladin a l’edifici de l’antic hospital, a les tres plantes de la zona on s’ubica actualment l’Agència de Protecció de la Salut del Sector del Baix Empordà, a l’antic CAP, prèvia remodelació integral i condicionament de l’edifici.
El govern considera que ara mateix no es disposa de les condicions bàsiques de comoditat, de servei i de treball en l’obsolet edifici de Les Vetlladores, que s’hi ha de posar solució i que actuant definitivament en l’edifici de l’antic hospital s’hi poden encabir aquestes dependències en aquest sector, a més de les exposicions en les diverses sales de l’edifici central, aprofitant també la zona del jardí per disposar d’una cafeteria o restaurant i abandonar definitivament l’edifici de l’antiga Formació Professional del carrer del Mall.
Es calcula que la incorporació del romanent aportarà més de  4 milions d’euros, quantitat considerable acumulada, especialment per la tardança en l’aprovació del passat pressupost, però insuficient per finançar el reguitzell de projectes que es volen engegar.
De tota manera, s’assegura que hi ha la disposició de deixar-los iniciats i encarrilats per tal que alguns estiguin enllestits en la present legislatura i altres continuar-los i rematar-los en les posteriors.
En el cas d’edificis com el de l’hospital, caldrà encarregar un pla director per tal de definir els espais, quina partida s’hi destina, redactar el plec de condicions, determinar les fases, etc. però el que es considera més important és “posar-los a caminar perquè no es dilueixin amb el pas del temps”.
Aquest és un dels múltiples usos que s’ha anat dient que es poden donar a aquest edifici catalogat, d’un gran valor històric, ubicat en el centre de Sant Feliu de Guíxols, després que s’hagués parlat de traslladar-hi l’Espai Carmen Thyssen, el Museu d’Història de la Ciutat o el de la Medicina de Catalunya, entre altres.
En el decurs d’aquest mes de març el govern anunciarà les inversions a les quals anirà destinada aquesta incorporació dels romanents, una decisió que marcarà en bona part les pretensions per a la legislatura en aquest apartat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.