Policies les 24 hores del dia i que són com el «el metge de capçalera»

Policies les 24 hores del dia i que són com el «el metge de capçalera»

 

xgr019be001

Un policia ho és les 24 hores i això els agents locals de Sant Feliu de Guíxols ho tenen clar. Mostra d´això són algunes de les condecoracions i diplomes que van rebre ahir durant la Diada de la Policia Local. Una de les condecoracions que mostra més aquest esperit de compromís amb la ciutadania és la creu de Plata. La va rebre l´agent de la Policia Local de Sant Feliu David Andújar Guzmán. El motiu: l´any passat, mentre estava fora de servei, va salvar un home d´edat avançada que es trobava en estat de parada cardiorespiratòria i li va fer maniobres de reanimació. Gràcies a l´actuació de l´agent va poder remuntar.

Una altra mostra de la feina dels agents que es mobilitzen quan es troben amb un succés és el que va merèixer la creu de Bronze al mèrit policial. La va rebre un policia local, Ivan Ejarque López, per la seva tasca d´educació viària a les escoles de Sant Feliu de Guíxols i per l´actuació en un incendi d´un immoble estant fora de servei.

Aquestes són dues mostres de la feina dels policies que, en paraules del cap de la Policia Local, l´inspector Josep Miñarro, són «el metge de capçalera, el generalista que intervé en un primer nivell, que tracta la urgència i resol les situacions en primer terme». I és que els agents locals s´han convertit en determinants com a informadors per afrontar la lluita antiterrorista. Com va dir Miñarro, «no pot ser d´una altra manera, els policies locals coneixem la ciutat, els problemes de la ciutadania, les misèries i virtuts, som propers».

Durant la Diada també va destacar la col·laboració amb els altres cossos de seguretat i serveis d´emergència. Va rebre una medalla de bronze el sergent en cap de la Policia Local de Santa Cristina d´Aro, el sergent Andrés Gil, per la col·laboració. També va recaure la creu de bronze en diversos policies locals i agents de la Policia Nacional per l´operació Bahía que va suposar un gran comís de drogues, vehicles d´alta gamma i arrestats, entre altres. Agents de la Guàrdia Civil van rebre el mateix guardó per una operació contra una banda de lladres de coure. I caporals i efectius dels Mossos, per la seva col·laboració en trànsit.

A banda, l´inspector va exposar les dades policials del 2015. Són destacables els serveis de seguretat ciutadana, com ara en 223 furts i robatoris i 37 per amenaces i coaccions, entre altres. Unes actuacions que van suposar 31 detinguts. Com a policies de trànsit van fer 5.490 actuacions –de les quals 2.604 són proteccions a centres escolars–, 1.260 denúncies de trànsit i 313 intervencions en accidents de trànsit. Un d´ells va resultar amb un mort.

En l´acte, l´alcalde Carles Motas i el regidor de Policia Jordi Vilà van lloar la feina dels agents i van dir que aposten per la modernització del cos i per noves places a causa de l´envelliment de la plantilla. Ahir, durant les condecoracions, se´n va lliurar una als agents que porten 30 anys de servei, entre els quals hi havia el cap del cos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.